Sverige mot Spanien eller Frankrike i semi

Spanien eller Frankrike väntar Sverige i semi.
SPORTBLADET

Spanien eller Frankrike. I ett av de lagen har Sverige sin semifinalmotståndare. Detta sedan spanjorerna besegrat Island och fransmännen slagit Norge.

Spanien är en möjlig semifinalmotståndare för Sverige i handbolls-VM. Frankrike är den andra. Det stod klart efter att spanjorerna på måndagen kört över Island med 32–24 i mellanrundan, samtidigt som fransmännen slog Norge.

Island var det enda andra laget som kunde nå semifinal från gruppen, men det blir inte tre nordiska inslag i slaget om medaljerna. Spanien var nämligen totalt överlägset. Redan efter den första halvleken var matchen i det närmaste avgjord då spanjorerna ledde med 20–10.

Islands hopp: Norge

Islands hopp dog inte i och med matchen. Det försvann i stället några timmar senare. Islänningarnas enda hopp var att Norge skulle ta poäng mot Frankrike senare under kvällen. Så blev det inte. Guldfavoriterna från Frankrike var aldrig hotade av norrmännen och vann till slut klart, 31–26.

Semifinallagen är klara. Sverige och Danmark från den ena gruppen. Frankrike och Spanien från den andra. På tisdagen avgörs det hur de matchas mot varandra.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM