Sverige spelade inte bästa laget

Nu tyder allt på Frankrike efter förlusten

SPORTBLADET

Sverige hade kunnat undvika Frankrike som är obesegrade i turneringen, regerande världsmästare och stor guldfavorit i semifinalen.

Då luftade förbundskaptenerna flera bänkspelare när svenskarna föll mot Danmark med 27-24.

– Vi ville ge spelarna som suttit på bänken en chans också, säger förbundskapten Staffan Olsson till TV4.

Nicola Karabatic, Bertrand Gille, Thierry Omeyer... Det kryllar av stjärnor i Frankrike och de har levererat tidigare. OS-guld 2008, VM-guld 2009 och EM-guld 2010 säger det mesta. Nu väntar de på Sverige i VM-semifinalen.

Carlén vilade

Sverige hade kunnat undvika storfavoriten om det blivit seger mot Danmark. Men utan Kim Andersson (skadad) och Oscar Carlén (vilade med knäskada) hade svenskarna inte en chans. Succémålvakten Johan Sjöstrand fick även han vila när Staffan Olsson och Ola Lindgren luftade flera bänkspelare.

Olsson erkände efter matchen att de inte matchat det bästa laget.

”Lilla sista fanns inte”

– Det är inte helt omöjligt. Samtidigt är vi lite småslitna och har spelat en tuff turnering. Vi ville ge spelarna som suttit på bänken en chans också så det är en mix av det. Det är självklart lite annorlunda när läget är tokskarpt. Det var det inte i dag, säger Olsson.

– Det är en otacksam roll för många kommer in i. Rent generellt var vi inte riktigt där i första halvlek, då har det ingen betydelse vilka spelare som är inne utan det är uppe i skallen. Det lilla sista fanns inte i första halvlek.

Sveriges semifinal spelas klockan 18:00 på fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM