”Sverige blir jättetufft ...”

Ödmjukt Frankrike hyllar semifinalmotståndet: ”Bra kollektiv”

SPORTBLADET

JÖNKÖPING. Inga kaxiga utspel eller psykningar.

Frankrike väljer en ödmjuk ton och hyllar Sverige.

– Bara för att vi är regerande världsmästare behöver det inte betyda att vi är det bästa laget just nu, säger försvarsbjässen Didier Dinart till Sportbladet.

Foto: Foto: SCANPIX
NY SEGER Frankrikes Nikola Karabatic jublar efter ett mål i segern mot Island i går. Nu väntar Sverige i semifinalen på fredag.

Förhandssnacket inför gårdagens matcher handlade om att Frankrike kunde välja att lägga sig mot Island för att få sin önskemotståndare i semi.

”Jag är inte förvånad”

– Men vi ville inte välja lag. Historien har visat att det inte alltid är så lyckat. Vi spelade helt enkelt bara för att vinna. Nu möter vi Sverige och det blir jättetufft, säger superstjärnan Nikola Karabatic efter 34–28-vinsten mot Island.

Världens bästa spelare de fem senaste åren öser beröm över det svenska handbollslandslaget.

– Jag är inte förvånad över Sveriges framfart i turneringen. Jag visste att de skulle vara i bra form på hemmaplan. Men jag är lite överraskad över att de är så ojämna. Ena dagen är de jättebra, nästa förlorar de mot Argentina. De har ett ungt lag och man vet inte vad man kan förvänta sig, säger Karabatic och fortsätter:

– Jernemyr och Karlsson är väldigt bra där bak. Ska vi vinna måste vi kunna luckra upp försvaret.

”Vet vad som krävs”

Fransmännen medger att de i egenskap av regerande mästare är favoriter.

– Men det behöver inte betyda att vi är det bästa laget just nu. Vi måste vara mycket koncentrerade mot Sverige, säger Didier Dinart som är Frankrikes svar på Magnus Jernemyr.

Lagkaptenen Jérome Fernandez:

– Erfarenheten talar för oss. Vi vann för två år sedan och vet vad som krävs. Men Sverige har ett jättebra kollektiv och en strålande målvakt, Sjöstrand. Vi måste spela på topp för att lyckas.

ARTIKELN HANDLAR OM