Landslagsstjärnan talar ut efter alkoholskandal

Skickades hem: "Det är löjligt"

SPORTBLADET

Norske mittsexan Frank Löke skickades hem mitt under VM – för att ha brutit mot alkoholreglerna.

Han drack för mycket och störde sedan de andra som bodde på hotellet. Nu talar han ut:

– Det är typiskt norskt. Det hade inte hänt någon annanstans, säger Löke till norska TV2.

Foto: Bildbyrån
Frank Löke

Löke har omtalats tidigare för sitt utåtagerande leverne i samband med landslagssamlingar.

Men veckans skandal har ändå väckt stor uppmärksamhet i Norge.

Frank Löke själv säger att det är löjligt och att Norges svenske förbundskapten Robert Hedin hade kunnat säga till redan under tiden de satt på middagen:

– Jag satt vid samma bord som Robert Hedin under middagen. Han hade bara kunnat säga till om han tyckte att jag druckit för mycket alkohol.

Hoppade i spansk spelares säng

När Löke kom hem till hotellet efter middagen ska han tillsammans med flera andra spelare från olika lag festat vidare på ett hotellrum.

Men det slutade inte där. Löke ska tillsammans med en spanjor gått in till en spansk spelare, väckt honom och hoppat i hans säng:

– Det enda som jag kan ta till mig som självkritik är att jag skulle gått direkt i säng när jag kom tillbaka till spelarhotellet, men att jag som 31-åring ska bli utkastad från landslaget på grund av läggtiden tycker jag är löjligt.

Robert Hedin har däremot en helt annan inställning:

– Han tycker att det är en bagatell? Det råder väl delade meningar om det. Det är absolut inte tillåtet att dricka alkohol på natten och stanna upp hela natten. Vi vill vinna och bli bättre, och vi blir inte bättre av sånt. Därför är det helt inaktuellt, säger Hedin till TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM