Upphämtningen räckte inte

Sverige hämtade ikapp – men Frankrike vann

SPORTBLADET

MALMÖ/STOCKHOLM. Nej, det gick inte.

Trots Sveriges upphämtning i andra halvlek.

Frankrike var ett snäpp för starkt – och slog Sverige med 29–26.

– Frankrike är otroligt bra, säger Magnus Jernemyr.

Sverige kom till dagens VM-semifinal mot Frankrike som kraftiga underdogs.

Frankrike har vunnit alla möjliga mästerskap det senaste decenniet medan Sverige – ja, många var överraskade att de ens nådde semifinal.

Dessutom saknades stjärnan Kim Andersson samtidigt som Oscar Carlén varit skadad under veckan.

Och matchbilden blev som förväntat.

Släppte fyra raka

Sverige, med hemmapubliken i ryggen, inledde förvisso helt okej och hade en tidig ledning med 4–2. Då släppte laget in fyra raka bollar och efter det kom hemmalaget aldrig tillbaka in i matchen. Framför allt hade Sverige svårt att dyrka upp Frankrikes försvar – medan fransmännen hade betydligt enklare att ta sig igenom Sveriges dito.

Frankrike ledde med intagliga 15–12 i pausen – men direkt i andra halvlek gjorde Frankrike två mål och det var kraftig uppförsbacke för det svenska laget.

– Johan (målvakten Sjöstrand) hade problem i målet och fick inte tag i bollarna, ocjh vi tappade bollen för enkelt, säger Magnus Jernemyr efter matchen.

Skapade spänning

I den andra halvleken blev fransmännens försprång blev större och större – som mest låg man sju bollar före – och det såg ut som att favoriterna skulle gå mot en rejäl överkörning.

Då kom Sverige tillbaka och skapade spänning i matchen.

Med tio minuter kvar ledde fransmännen med 25–20 – då gjorde Sverige tre raka mål och låg bara två bollar bakom Frankrike.

Det fanns hopp.

Men det var ett hopp som släcktes.

”Svårt att ladda om”

Frankrike gjorde 26–23, Sverige reducerade återigen – men när Oscar Carlén drog på sig en tvåminutersutvisning med två och en halv minut kvar, var matchen körd. Till slut vann Frankrike med 29–26.

– Ska man försöka hitta nåt är det deras försvarsspel och målvaktsspel som blir tungan på vågen i den här matchen, säger förbundskapten Staffan Olsson till TV4.

Sverige får nu rikta in sig på match om tredjepris på söndag klockan 14.30.

– Helt ärligt känns det svårt att tala om det nu, det känns svårt att ladda om för den matchen. Det får gå ett par timmar att smälta det här innan vi kan prata om det. Men med den stridslusta killarna har visat är jag övertygad att de kommer ge allt på söndag igen, säger Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM