KOMPISKAMPEN

Polare i klubblagen – i dag gör de upp om bronset

1 av 2 | Foto: Scanpix
StorskytteN mot Jätten i mål Iker Romero har tidigare varnat för Oscar Carléns skottstyrka. I dagens bronsmatch ställs den spanska monsterskytten mot sin lagkamrat i Barcelona – Johan Sjöstrand.
SPORTBLADET

MALMÖ. Hatmöte? Glöm det.

I dag ställs en rad klubbkompisar mot varandra.

– Men om Jernemyr måste brotta ner mig får han göra det, säger Spaniens storstjärna Iker Romero till Sportbladet.

Klockan 14:30 i eftermiddag gör Spanien och Sverige upp om VM-bronset.

– Vi vill vara med i den absoluta världstoppen och en tredjeplats hade varit en bekräftelse på det, säger Romero.

Så inga problem att ladda om efter förlusten i semifinalen?

– Nej. Vi är oerhört motiverade och det var samma sak i OS i Peking. Vi förlorade semin mot Island, men slog sedan Kroatien i bronsmatchen. Och Sverige lär inte ha några större problem att tända till här på hemmaplan.

”Bra kompisar”

Iker Romero är en av fem spanska landslagsspelare som i dag ställs mot två lagkompisar i FC Barcelona, Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr.

– Jag känner dem väl och vi är väldigt bra kompisar. Men vi får försöka glömma det på planen i morgon (läs; i dag). Om Jernemyr måste brotta ner mig får han göra det. Det har vi inga problem med. Efteråt kommer allt ändå att vara som vanligt, säger Romero.

Känt varandra i åtta år

Jonas Källman får möta ännu fler klubbkamrater. Hela åtta Ciudad Real-spelare finns med i den spanska VM-truppen. En av dem är Alberto Entrerríos, som är ett av de största namnen i laget.

– Källman och jag har känt varandra i åtta år. Vi kom till Ciudad Real samtidigt. Det blir speciellt att möta honom och han är i bra form, säger Entrerríos till Sportbladet.

Andra svenska nyckelspelare?

– Carlén och Doder och den där nye vänsternian (Kim Ekdahl du Rietz). Har de en bra dag är Sverige livsfarliga. Har de inte det är Sverige klart sämre. Men oavsett vilket tänker vi inte vika ner oss. Vi ska avsluta VM på bästa möjliga sätt, säger Alberto Entrerríos.

ARTIKELN HANDLAR OM