Förlust – trots supervändning

Frankrike tog VM-guld

Foto: SCANPIX, JIMMY WIXTRÖM
SPORTBLADET

Frankrike såg ut att vara på väg mot en komfortabel seger.

Men Danmark jobbade sig in i matchen. Men det räckte inte.

Frankrike vann till slut med 37–35 – efter en riktig superrysare.

– Vi kunde lika gärna ha vunnit, säger Bo Spellerberg.

Efter en jämn matchinledning ryckte Frankrike i slutet av den första halvleket mot vad som såg ut att bli en komfortabel match mot deras förväntade VM-guld. Laget gick från 9–9 till 13–9 på mindre än tre och en halv minut.

Men i den andra halvleken jobbade danskarna sig sakta men säkert in i matchen igen. Och 18.36 in i den andra halvleken såg de ut att vara på väg att lyckas. Mikkel Hansen satte då 24–24, och Danmark var därmed lika med Frankrike för första gången sedan 9–9.

Jobbig utvisning

Sedan, med 2.51 kvar av den andra halvleken, och ställningen 29–29 tog Bo Spellerberg en något onödig utvisning. Det trodde nog många skulle sänka Danmark. Men de förlorade bara utvisningen med 1–2, och Danmark fick en sista, sista chans att ta matchen till förlängning.

Och den tog de. Med blott två sekunder kvar fick Spellerberg revanschera sig för sin utvisning. Han satte då 31–31 och tog matchen till en rafflande förlängning.

Väl där var Frankrike starkast. Till slut vann de med 37–35. En bitter förlust för Danmark.

– Vi kunde lika gärna ha vunnit. Det är en räddning eller ett tekniskt fel från eller till, så det kunde lika gärna varit vi, säger Spellerberg till danska TV2.

”Vår värsta match”

Frankrikes guld var deras andra raka och det fjärde totalt. Därmed har laget flest VM-guld genom tiderna, tillsammans med Sverige och Rumänien.

– Segern är riktigt stor för oss. Det är vår värsta match på två-tre år, men Danmark är ett bra lag och det är fint att de får silvermedaljen, säger Frankrikes Jerôme Fernandez till danska TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM