Slaget kan ge avstängning

Videon avslöjar Bernhardssons skrevslag

SPORTBLADET

Lars Bernhardssons knytnäve i skrevet på Sävehofs Johan Jakobsson får nu sitt rättsliga efterspel.

Sportbladet kan avslöja att Sävehof hittat filmen som kan stänga av Alingsåsstjärnan i fyra matcher.

– Det är inte snyggt, säger Sävehoftränaren Mikael Franzén.

Foto: BILDBYRÅN
I BLÅSVÄDER Lars Bernhardssons knytnävsslag finns på video – och det kan stå Alingsåsstjärnan dyrt. ”Det är inte snyggt”, säger Sävehoftränaren Mikael Franzén som hoppas på en avstängning.

Det var i förra onsdagens match mellan Alingsås och Sävehof (26–34) som Lars Bernhardsson slog till.

Sittande på golvet drog Bernhardsson en knytnäve rakt upp i skrevet på Sävehofs landslagsspelare Johan Jakobsson.

– Jag är på väg att resa mig och då låser han mig. Jag får en smäll på näsan och skyddar mig med armen och då råkade jag träffa honom mellan benen, sa Bernhardsson till GP efter matchen.

Rusade över planen

Domarna såg aldrig slaget. Däremot gav man Sävehofs Victor Fridén rött kort sedan denne kommit springande över halva plan och attackerat Bernhardsson efter slaget.Fridén är anmäld till förbundets rättskommitté.

Sedan Sävehof i går, efter många om och men från Alingsås, fått filmen där knytnävsslaget finns med kommer man nu att anmäla Bernhardsson för att få honom avstängd.

– Det är inte snyggt och Lasse var inte stolt över det efteråt. Men detta ursäktar inte Fridéns handlande, säger Sävehoftränaren Mikael Franzén.

Ni vill ha Bernhardsson avstängd?

– Det är inte mer än rätt om Fridén blir avstängd.

”En till fyra matcher”

Då Alingsås ska får svara på denna anmälan kommer domen från rättskommittén mot Fridén och Bernhardsson dröja cirka två veckor.

– Straffet i sådana här ärenden brukar bli mellan en och fyra matchers avstängningar, säger Ralf Lundberg i förbundets rättskommitté.

ARTIKELN HANDLAR OM