Guardiola hyllar FCK

”Ett lag som skulle ligga på övre halvan i vår liga”

SPORTBLADET

BARCELONA. FC Köpenhamn gjorde ett starkt intryck på Pep Guardiola efter första mötet i Champions League.

– Det är ett lag som skulle ligga på övre halvan i vår liga, säger Barcelonas tränare inför returmötet på Parken i kväll.

I helgen berömde Barcelonas offensive högerback Dani Alves FCK:s Oscar Wendt efter den starka insatsen på Camp Nou för två veckor sedan, och inför kvällens returmöte har Pep Guardiola bara gott att säga om danskarna.

– Att de är mästare i sin liga säger ju något. Matchen senast var otroligt tuff, eftersom de är fysiskt starka, aggressiva och håller en mycket hög nivå både taktiskt och tekniskt, säger Guardiola på presskonferensen dagen före match.

"Ett starkt lag"

Barcelona slog Köpenhamn på hemmaplan med 2–0, efter att Leo Messi gjort kvällens andra mål under slutminuterna, men danskarna hade flera chanser att kvittera ledningsmålet och efterspelet till matchen handlade mest om hur Barcelonas andremålvakt José Manuel Pinto, som fick rycka in eftersom Victor Valdés var febersjuk, fejkade en offsideavblåsning genom att vissla när FCK:s Cesar Santín kom fri med bollen och slutade springa.

Pinto fick i veckan två matchers avstängning för tilltaget.

Pep Guardiola har lokaliserat några av danskarnas styrkor som Barcelona måste se upp med i kväll.

– Det är ett starkt lag, välorganiserat bakåt och starka i luften. Hade de spelat i den spanska ligan hade de tillhört det övre skiktet. Det här blir en fajt hela vägen in i februari, säger Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM