Andremålvakten tog Drott mot semi

Gjorde sin andra match på ett år

SPORTBLADET

Han hade bara stått en match på ett år.

Men i går tog Robert Bladh sitt Drott ett stort steg närmare SM-semi när man skrällde mot Alingsås.

– Man har varit jäkligt sugen på att spela, säger han.

Matchvinnare Andremålvakten Robert Bladh storspelade. FOTO: BILDBYRÅN

Drotts Stephen Nielsen är en av elitseriens tre bästa målvakter.

Men i går, borta mot Alingsås, gick det tungt för dansken i inledningen och efter sju insläppta mål på sju skott (och ställningen 3-7) bytte han med Robert Bladh – andrekeepern som slet av korsbandet för ett år sedan och bara har stått en elitseriematch sedan dess.

Bladh kom in, storspelade, räddade 42 procent av skotten och Drott kunde vända matchen och slå de regerande svenska mästarna i fruktade Nolhaga med 29-26 (12-14) efter att kommit ifatt vid 17-17.

Slet av korsbandet

– Det blev några väldigt viktiga räddningar, säger 26-årige Bladh, som gör sina andra säsong i Drott efter fyra år i Sävehof.

Han kom inte igång på allvar förrän efter årsskiftet på grund av det avslitna korsbandet men har alltså ändå knappt fått spela alls då Nielsen räddat Drott gång på gång hela vintern.

– Man vill alltid stå men det är inget att säga om när Stephen har varit så bra, säger Bladh, som har över 50 u- och j-landskamper i cv:et.

”Går för att vinna gruppen”

Därmed är anrika Drott, som kvalade sig kvar i elitserien i fjol, mycket nära en SM-semifinal, klubbens första sedan 2005.

Man behöver bara en poäng till för att vara definitivt klara och den tänker man ta på annandag påsk borta mot Guif för att allting ska vara klart inför sista matchen i Slutspelsserien hemma mot Skövde.

– Vi går för att vinna gruppen nu, säger tränaren Ulf Sivertsson.

Alingsås, däremot, kan sensationellt missa semifinal. Med två omgångar ligger man trea, en poäng bakom Guif, som man möter i sista matchen hemma. Det blir förmodligen en helt avgörande match om vilka som tar den andra semifinalplatsen.

FAKTA

Drotts facit senaste åtta åren

2009: Kval.

2008: 10:a.

2007: Kval.

2006: Kvartsfinal.

2005: Semifinal.

2004: Kvartsfinal.

2003: Final.

2002: Guld.