Fantastisk öppning för Drott i slutspelet

”Det handlar ju om att slå rätt lag”

David Löfgren, Drott.
SPORTBLADET

Drott låg sämst till inför första kvartsfinalen och var piskat att vinna, annars skulle slutspelet vara över.

Hallänningarna levererade direkt och slog Redbergslid med 29-22 (13-12).

– Det var en måstematch och det är en stor lättnad att vinna, nu är vi med och har en bra chans, säger David Löfgren till Sportbladet.

Drott hade sämst utgångsläget inför kvartsfinalerna. Laget hade med sig noll poäng inför de matcherna som ska spelas mellan Guif, Lugi och Redbergslid i handbollens kvartsfinalgrupp.

Drott fick dock en smakstart.

Efter drygt tio minuter hade Drott gått fram till 7-0 och två poäng såg redan ut att vara inkasserade. Men då hände något.

– Det var en konstig situation, vi släppte in dem i matchen sista kvarten. Alla kan väl läsa tabellen och det var nog därför vi tappade, säger Drotts David Löfgren till Sportbladet.

”Hade dem i en liten ask”

I halvtid hade ledningen krympt till 13-12 i Drotts favör.

– Jag tyckte att vi hade dem i en liten ask. Men RIK är ett lag som skjuter på allt som rör sig. De är unga och hungriga och får de vittring blir de tre snäpp bättre på två minuter, säger Löfgren.

Drott kunde dock höja spelet i andra och stod för ett starkare försvarsspel. Hemmalaget kunde gå ifrån och vann till slut med 29-22.

Måste vinna fem av sex

Det betyder att Drott har två poäng i gruppen, lika många som Lugi. Guif leder på tre och RIK är sist på en.

– Den här segern gör att vi går upp och lägger oss bredvid de andra lagen i tabellen. Förlorar Lugi mot Guif ligger vi på samma poäng med lika många matcher.

– Det handlar ju om att slå rätt lag, vi behöver ta fem segrar av sex möjliga.

Om Drott hade förlorat kvällens kvartsfinal mot Redbergslid hade slutspelet varit över för hallänningarna.

– Det var en måstematch och det är en stor lättnad att vinna, nu är vi med och har en bra chans

FAKTA

Drott–Redbergslid 29–22 (13–12)

Drott: Mikael Mattsson 7, David Löfgren 6 (2), Gunnar Stein Jonsson 6, Jonny Olsson 4, Mihail Gorensek 3, Martin Bystedt 2, Diego Perez Marne.

Redbergslid: Lönn Rickard 5, Fredrik Pettersson 5, Linus Arnesson 3, Andreas Weinås 3 (1), Mario Lipoval 2, Nacor Medina 2, Richard Hanisch, Martin Adolfsson.

Publik: 1 460.

ARTIKELN HANDLAR OM