Lövgren ny general manager i förbundet

”Det finns utmaningar det inte går att tacka nej till”

Foto: bildbyrån
Lövgren slutar som expertkommentator i och med det nya jobbet.
SPORTBLADET

Stefan Lövgren, 40, blir ny general manager i svenska handbolls- förbundet.

Han får ledningsansvaret för förbundets nya bolag Svensk Handboll AB.

– Det finns utmaningar det inte går att tacka nej till och i min värld är denna en sådan, säger Lövgren.

Han börjar sitt nya uppdrag efter sommaren.

– Jag har, och har alltid haft, en stark tro på svensk handboll. Det gäller allt från vår utbildning i föreningarna, upp igenom våra duktiga ungdomslandslag till seniorlandslagen, såväl damer som herrar. Att få möjligheten att utveckla denna organisation – såväl det idrottsliga som det sportsliga – är en stor utmaning som jag ser fram emot, säger Lövgren.

●●●

Mer från dagens presskonferens:

Sverige är tillbaka i världstoppen i handboll efter VM. För att stanna kvar där satsar handbollsförbundet. Förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson fortsätter i minst två år till, Olsson på heltid.

– Denna lösning har hela tiden varit mitt önskealternativ. Nu får jag ännu bättre förutsättningar att tillsammans med Ola leda det svenska handbollslandslaget, säger Olsson.

FAKTA

Namn: Stefan Lövgren.

Ålder: 40.

Klubbar i karriären: Skepplanda–Redbergslid–Niederwürzbach–Kiel. Är en av de största i svensk handboll och slutade spela våren 2009 och har därefter jobbat som agent och expert i TV 4.

Meriter: Fem SM-guld, fyra EM-guld, ett VM-guld.

Aktuell: Blir ny general manager i handbollsförbundet.

Fakta: Handbollens nya organisation

Svenska handbollförbundet satsar på landslagens ledarorganisation.

Så här ser den ut:

Stefan Lövgren, general manager för alla landslag samt med kommunikations- och marknadsföringsansvar. 268 landskamper 1993–2006.

Staffan Olsson, förbundskapten herrar, heltid. 358 landskamper 1986–2004. Förbundskapten sedan 2008. Varit tränare i Hammarby.

Ola Lindgren, förbundskapten herrar, deltid. 376 landskamper 1986–2003. Förbundskapten sedan 2008. Varit tränare i tre tyska klubbar, har ett år kvar på kontraktet med Rhein-Neckar Löwen.

Per Johansson, förbundskapten damer, heltid. Förbundskapten sedan 2009. Varit tränare i flera klubbar i Sverige, Sydafrikas landslag och ungdoms- och juniorlandslag.

Anders Lundin, assisterande förbundskapten damer, deltid. Varit tränare i flera svenska klubbar och ungdoms- och juniorlandslag. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM