Här börjar resan mot OS

Sportbladet hängde med det leende landslaget på Grönan

1 av 10 | Foto: Pernilla Wahlman.
Siktar mot nya höjder Lisa Karlsson, Therese Wallter och Anna-Maria Johansson testade "Fritt fall".
SPORTBLADET

Handbollslandslaget bytte den fysiska mardrömmen på Bosön för en lekfull kväll på Gröna Lund.

Men tävlingsmomentet släpper de aldrig.

– Vi är ett gäng vinnarskallar, säger Tina Flognman.

Det svenska handbollslandslaget har trappat upp förberedelserna inför VM i Brasilien i december och OS i London 2012. Under ett tredagarsläger på Bosön i Stockholm kör silvertjejerna från EM i Norge

i fjol igenom hela fysprofilen med allt vad det innebär från bänkpress och coopertest till ”idioten” och diverse sprintövningar. Men det finns också utrymme för skratt.

I går kväll tog förbundskapten Per Johansson, 40, med sitt landslag till Gröna Lund för att svetsa samman spelarna och testa på några av åkattraktionerna på nöjesfältet.

”Kan inte förlora”

Men först av allt gjorde man upp i en femkamp.

– Det har varit ett önskemål från oss spelare att göra lite såna här grejer för att få ett avbrott i den tunga träningen. Men samtidigt är det roligt att slänga in tävlingsmoment när vi går ut för att ha roligt också. Vi är ett gäng vinnarskallar allihopa, säger Tina Flognman, 30, och skrattar.

– Såna här lättsamma inslag på lägren gör att vi får starkare band mellan spelarna, och det är också ett bra sätt att få in de nya spelarna i laget och undvika att det bildas grupperingar, säger Isabella Gulldén, 22, som inte kunde dölja sin förtjusning när hennes lag – bestående av Linnea Torstensson, 28, Jamina Roberts, 21, Anna-Maria Johansson, 29, och Ulrika Ågren, 23 – plockade hem segern i femkampen.

– Gud, nej. Man kan ju inte förlora när man kör sånt här, säger hon och skrattar.

VM – ett delmål

När mörkret föll över Gröna Lund och femkampen var över kunde spelarna testa på allt från fritt fall till berg- och dalbanan Insane – och samtidigt blicka längre fram än VM i december.

– OS i London nästa år är vårt stora mål. Vi ser VM som en del i förberedelserna inför det. Vi pratar inte om

resultatmässiga målsättningar i Brasilien, mest av allt vill vi göra ett bra mästerskap så vi kan gå in med en bra känsla i OS-kvalet, säger Isabella Gulldén.