Experterna eniga: De två ska stå i EM

Foto: BILDBYRÅN
Sjöstrand, Palicka och Andersson är alla tre uttagna till EM - men vilka får speltid?
SPORTBLADET

HELSINGBORG. Kampen om de två målvaktsplatserna i EM-truppen är den stora snackisen när handbollslandslagets uppladdning nu går in på sluttampen.

Alla tre – Johan Sjöstrand, Mattias Andersson och Andreas Palicka – ska med till Serbien men bara två kommer att skrivas in i truppen. Efter att Andersson och Palicka fått en varsin halvlek mot Ryssland i går – och storspelat båda två – startar Sjöstrand kvällens genrep mot ryssarna.

Den här gången är inget byte i halvtid aviserat utan Sjöstrand kan mycket väl spela hela matchen.

I morgon kommer troligen förbundskaptenerna offentliggöra vilka två som bildar målvaktspar i EM.

Till dess låter vi fyra av Sveriges främsta experter tycka till.

Och de är rätt eniga.

Vilka två ska bilda målvaktspar i EM?

Peter Gentzel, målvaktslegendar och expert i TV4:

Johan Sjöstrand och Andreas Palicka.

Kommentar: ”Det är lite gambling för Mattias (Andersson) spelar alltid på en bra nivå. Men Palicka och Sjöstrand tillsammans, som spelat så mycket ihop, kan hjälpa och peppa varandra. De kan få upp målvaktsspelet ett snäpp. Jag har inte sett Sjöstrand så mycket nu i år, men Palicka har varit riktigt bra i Kiel. Samtidigt har Mattias gjort det jättebra i Flensburg också.”

Tomas Axnér, ex-spelare, Lugitränare och expert i TV4:

Johan Sjöstrand och Andreas Palicka.

Kommentar: ”Jag är glad att jag slipper ta beslutet. Mattias Andersson är stabilast och har rutinen. Men ska man fortsätta linjen med att ta ut unga spelare för framtiden som Zachrisson och Barud så tycker jag att man ska ta Palicka före Andersson. Men du blir ju av med massor av erfarenhet. Och jag tycker inte Andersson är en sämre målvakt än Palicka.”

Magnus Wislander, spelarlegendar och expert i Radiosporten:

Johan Sjöstrand och Andreas Palicka.

Kommentar: ”Med Sjöstrand som förstemålvakt har jag tidigare tänkt att det är en trygghet att ha en stabil målvakt som Mattias bakom – man vet vad man får. Men när jag sett hur Palicka spelat på sistone, också i Kiel, så blir jag lite mer sugen på att ha Andreas som andremålvakt bakom Sjöstrand ändå. Det är en inspirationsmålvakt som kan spika igen och han är van vid den rollen från Kiel. Han har vanan att komma in och göra bra ifrån sig i några minuter.”

Claes Hellgren, målvaktslegendar och expert i TV4:

Vill inte svara.

Kommentar: ”Sjöstrand är gjuten. När jag sedan sätter mig ner och sätter poäng på Andreas och Mattias egenskaper är de helt lika. Då får man gå på hur det sett ut på träningar och det vet inte jag. Därför kan jag inte svara på frågan. Det får förbundskaptenerna bestämma.”