Kommentatorn till vild domarattack: ”Må fan ta dem”

SPORTBLADET

De danska handbollsdomarna missade att ge Norge en straff i slutminuten mot Island.

Det fick den norska tv-kommentatorn Harald Bredeli att rasa.

- Men vad gör dem?Det är en domarskandal, må fan ta dem, skrek han ut i norska TV2.

I dag tvingades han be om ursäkt.

Det var i gårdagens kvällsmatch i handbolls-EM som det fullständigt rann över för de norska ledarna och spelarna. Men framför allt för den norske tv-kommentatorn Harald Bredeli.

Norske linjespelaren Bjarte Myrhol blev fasthållen i skottögonblicket, men den danska domarduon vägrade att blåsa straff.

- Vad gör dem? Må fan ta dem. Ursäkta uttrycket, men vi blev bestulna på en straff som kunde givit oss oavgjort och en plats i nästa runda, skrek Bredeli i direktsändning och fortsatte:

- Det är en skandal. Det är en domarskandal. Det var en given straff. Historiens mest givna straff.

”Jag gick över gränsen”

Det rörde upp starka känslor i både Danmark och Norge, och i dag tvingades kommentatorn att be om ursäkt.

- Jag kan bara beklaga, speciellt till dem som uppfattade det som stötande. Jag blev engagerad och gick över gränsen. Det får inte hända, det är oproffsigt. Även om jag tycker så, så får jag inte säga så i tv. Och jag menade självklart inte bokstavligen att jag ville att de danska domarna skulle hamna i helvetet, säger han till TV2.

Norge förlorade till slut med 32-34 och riskerar nu att åka ut redan i det första gruppspelet.

Domaren: ”Var för mycket”

Även Norges svenske förbundskapten Robert Hedin rasade mot domarinsatsen och rusade direkt efter straffsituationen ut mot domarna.

- Jag sa till dem att det är fel när två så duktiga och rutinerade domare inte vågar blåsa straff bara för att det är i slutminuten, sa Hedin efteråt.

De danska domarna var inte nöjda med uppträdandet från svensken och den övriga norska bänken.

- Jag kan förstå att de reagerar. Det är ju en viktig situation för fan. Men det var för mycket, det måste jag säga, säger domaren Per Olesen till Ekstrabladet.