”Bravo, någon idiot kostade oss guldet”

Besvikna serbiska spelare efter finalförlusten i går

Foto: GETTY IMAGES
Zarko Sesum.
SPORTBLADET

Zarko Sesum fick i fredags något föremål kastat i ögat.

Föremålet var riktat mot den kroatiske stjärnan Ivano Balic men den serbiska publiken träffade en av sina egna spelare.

Serbien förlorade i går EM-finalen mot Danmark med 21-19.

– Många av oss saknade Sesum och det här skadar oss själva, sa Veselin Vukovic efter finalen.

Foto: REUTERS

Det var i fredagens semifinal i handbolls-EM mellan Serbien och Kroatien som Zarko Sesum, 25, fick något föremål i ögat.

– Jag ser inte så bra efter att ha fått något kastat i ögat, sa han efter semifinalen.

Momir Ilic som är en av Serbiens största stjärnor var chockad av händelsen.

– Han blev träffad direkt i ögat. Han blödde rätt mycket, sa han efter matchen.

Oklart vad som kastats

Först sas det att det var en dartpil som träffat serben i ögat. Men vad det var för föremål han fick i ögat är fortfarande inte helt klart.

– Jag såg inte vad som hände. Någon säger att det var en flaska, någon säger att det var en tändare. Och någon säger att det var riktat mot Balic men träffade Sesum i stället, säger Ilic till Ekstrabladet.

Serbien förlorade EM-finalen mot Danmark i går med 21-19. Veselin Vukovic menar att Sesums frånvaro på plan betydde mycket för det serbiska laget.

– Många av oss saknade Sesum och det här skadar oss själva, sa Vukovic efter finalen.

Kunde inte garantera säkerhet

Sesum har opererats och han kommer troligtvis bli helt återställd. I går satt han på läktaren när Serbien jagade sitt första EM-guld men han hade behövts på planen.

– Bravo, någon idiot kostade oss guldet, sa Vukovic efter matchen.

Kroatiens supportrar ombedes att inte komma till Serbien, då polisen inte kunde garantera deras säkerhet. Men det var trots allt Serbiens egna publik som orsakade mest skada. Målet var att träffa Kroatiens stjärna Ivano Balic eller tränaren Slavko Goluza, sägs det.

– Jag tror det var ett mynt. Man ska självklart inte kasta in saker på banan, samtidigt kan man inte kontrollera alla i publiken. Då skulle det behövas 20 000 polismän, säger Balic till danska Ekstrabladet.

Attackerades och bröt käkbenet

Zarko Sesum spelar till vardags i Bundesliga-klubben Rhein Neckar Löwen. Och de gör allt för att snabbt få tillbaka sin spelare på planen.

– Vi kommer snarast ordna ett flyg till Zarko, så han kan komma till Tyskland och undersökas av en specialist, säger Thorsten Storm till klubbens hemsida.

Sesum drabbades för två år sedan av en otäck skada då han blev nedslagen och bröt käkbenet på en klubb i Ungern, i vad som verkar varit en uppgörelse mellan kriminella gäng. Marijan Kozma avled och Sesum attackerades när han försökte rädda livet på sin lagkamrat.