Larholm knäskadad

Foto: JIMMY WIXTRÖM
SPORTBLADET

De spelare i svenska handbollslandslaget som varit småskadade var tillbaka i träning. Då var olyckan framme igen – Jonas Larholm vred knäet på träningen i Kristianstad inför Scandivanian Open som avgörs senare i veckan.

– Larholm vred till knäet. Han fick avbryta träningen. Svårt att veta nu, han kommer att undersökas senare, sade förbundskapten Ola Lindgren till TT.

De som stod över matcher när Sverige mötte Kroatien i ett dubbelmöte förra veckan var tillbaka.

– Magnus Jernemyr har börjat träna handboll igen, i dag. Vi avvaktar och ser hur foten reagerar. Och Kim Ekdahl Du Rietz och Tobias Karlsson genomförde träningen.

Men så var det alltså Larholms knä.

– Han har lite ont, men knäet känns stabilt. Men vi ska undersöka det lite senare, nu har vi ingen diagnos klar, sade landslagsläkaren Ulf Sigurdsson.

Laget släpper en del på fysträningen och går över mer till taktiska moment i veckan med träningar och träningsmatcher i Kristianstad och Åhus. Den första matchen är på torsdag mot Serbien.

TT: Ni har laborerat med flera olika försvarssytem – hur kommer ni göra framöver?

– Inte säkert att vi behåller alla, men vi kommer behålla ett alternativ till 6–0-försvaret. Det mest naturliga är 5–1 med Jonas Källman som spets.

Ola Nilsson/TT