Kristianstad lockar Kim Andersson

Ekonomisk kris i Danmark kan ta stjärnan till Sverige

Foto: Scanpix
Kim Andersson kan återvända till svenska elitserien.
SPORTBLADET

Kim Andersson till storsatsande Kristianstad?

Det är inte omöjligt om Köpenhamn går i konkurs.

– Kristianstad försöker att bygga upp något stort, säger handbollsstjärnan.

I våras skrev Kiels storskytt på ett treårskontrakt med Köpenhamn. Men det är inte säkert att han får debutera i den krisande danska storklubben.

Köpenhamn har hamnat i ekonomisk knipa sedan storsponsorn Jesper Nielsen hoppat av. Enligt Ekstrabladet kan Köpenhamn tvingas ställa in löneutbetalningarna den 1 augusti – och då är konkursen nära.

Kim Andersson följer utvecklingen från landslagets OS-uppladdning.

"Inte sömnlös"

– Jag ligger inte sömnlös om nätterna, men det är klart att det hade varit skönare att ha allt ristat i sten, säger han.

– I värsta fall får jag flytta ytterligare ett steg hem och spela i Sverige. Det är ändå där det började en gång i tiden. Man vill sluta cirkeln, får se om det blir tidigare än planerat.

”Stänger inga dörrar”

Tidigare har 29-åringen från Kävlinge fastslagit att det är Ystads IF som gäller om/när han återvänder till elitserien.

– Men jag vill inte stänga några dörrar. Det finns intressanta klubbar i närheten – som Kristianstad som försöker att bygga upp något stort i svensk handboll, säger Andersson, som på fredagskvällen spelade avslutningsmatchen i Scandinavian Open mot Norge i just Kristianstad.

Stor budget

Skåneklubben, som tränas av förbundskaptenen Ola Lindgren, satsar mot SM-guld och har elitseriens största spelarbudget. Finns det utrymme även för Kim Andersson?

– Vi har starkt stöd från våra sponsorer, men hur de ställer sig till en sådan värvning har vi inte diskuterat. Vi får tar det när det kommer, om det kommer, säger Jonas Arvidsson, ordförande i Kristianstad.

I Köpenhamn finns även svenske tränaren Magnus Andersson samt landslagsspelarna Niclas Ekberg och Fredrik Petersen.

ARTIKELN HANDLAR OM