Nu erkänner stjärnan: ”Spelade på matchen”

Ska ha tjänat motsvarande 1,7 miljoner

1 av 3 | Foto: AFP
Nikola Karabatic, till höger.
SPORTBLADET

Nikola Karabatic och hans bror Luka erkänner nu att de spelat pengar på matchen mot Cesson-Rennes förra säsongen.

Fransk polis misstänker att matchen var uppgjord men det förnekar stjärnduon.

– Det är något som åklagaren måste bevisa, säger advokaten Eric Dupont-Moretti till RTL.

Superstjärnan Nikola Karabatics Montpellier förlorade mycket oväntat mot Cesson-Rennes med 28-31 den 12 maj, när ligatiteln redan var säkrad. Förra veckan skrev franska media plötsligt om uppgifterna att matchen skulle varit uppgjord.

Grep minst tio personer

Efter söndagens match mellan PSG och Montpellier slog polisen till och grep minst tio personer, misstänkta för inblandning i härvan. Bland dem Nikola Karabatic och hans bror Luka.

Nu erkänner bröderna att de spelat pengar på matchen. 28-åringen förnekar dock, genom sin advokat, att de lagt sig med flit. Enligt L'Equipe riskerar bröderna upp till fem års fängelse om åklagaren kan bevisa att matchen var uppgjord.

– De erkänner att de har spelat. De satsade pengar på den matchen. Men att matchen skulle vara uppgjord är fortfarande inte bevisat. Det är upp till åklagaren att bevisa. Jag kan bara säga att de kraftigt förnekar att de skulle ha gjort upp matchen. Det är ingen kriminell sak det här, säger advokaten Eric Dupont-Moretti till RTL.

Stod över matchen

Nikola Karabatic själv stod över matchen då titeln redan var säkrad. Enligt AP ska samtidigt släktingar och vänner till spelare ha satsat motsvarande 42 500 kronor på en förlust för Montpellier – med en utdelning på motsvarande 1,7 miljoner.

Karabatic är handbollens kanske allra störste stjärna och var nyckelspelare i det franska lag som i somras vann OS i London.