Spelade på match – nu kan partnern fängslas

Drog in 1,7 miljoner

Foto: GETTY IMAGES OCH AFP
Handbollsstjärnan Luka Karabatic riskerar fängelse efter att ha erkänt att han bad flickvännen, tv-stjärnan Jeny Priez, satsa pengar på förlust för egna laget.
SPORTBLADET

Flickvännen till Luka Karabatic erkänner att handbollsstjärnan bad henne att satsa pengar på förlustmatchen mot Cesson-Rennes.

24-åringen, och hans bror superstjärnan Nikola Karabatic, riskerar nu upp till fem års fängelse.

– Vi har starka misstankar om brott, säger åklagaren Brice Robin enligt AP.

Det var efter söndagens match mot PSG som fransk polis slog till och grep fler än tio personer med koppling till Montpelliers stjärnspäckade handbollslag. Samtliga är misstänkta för att ha gjort upp förra säsongens förlustmatch mot Cesson-Rennes och hölls på måndagen fortfarande kvar av polis.

Flickvännen erkänner

Montpellier hade redan säkrat ligatiteln när laget oväntat föll mot Cesson-Rennes med 28-31 den 12 maj. Bland de gripna finns nu bland annat superstjärnan Nikola Karabatic och hans bror Luka.

– Vi har starka misstankar om brott mot idrottens etiska regler, säger åklagaren Brice Robin enligt AP.

Nu erkänner flickvännen till Luka Karabatic, TV-programledaren Jeny Priez, att hon hjälpt sin partner att satsa pengar på en Montpellier-förlust i matchen.

”Bad henne lägga in ett spel”

– Han bad henne lägga in ett spel med hans pengar, med hans fulla medgivande och på hans uttryckliga önskan, säger Luka Karabatics advokat Antoine Camus enligt AP.

Tidigare på måndagen erkände även Nikola Karabatic att han satsat pengar på matchen.

– De erkänner att de har spelat. De satsade pengar på den matchen. Men att matchen skulle vara uppgjord är fortfarande inte bevisat. Det är upp till åklagaren att bevisa. Jag kan bara säga att de kraftigt förnekar att de skulle ha gjort upp matchen. Det är ingen kriminell sak det här, sa advokaten Eric Dupont-Moretti till RTL.

Enligt AP ska släktingar och vänner till spelare i laget ha satsat motsvarande 42 500 kronor på en förlust för Montpellier – med en utdelning på motsvarande 1,7 miljoner. Nu riskerar de inblandade upp till fem års fängelse.