Sävehof knäckte storlaget

SPORTBLADET

Sävehof i handbollens Champions League mot Atletico Madrid, som var i final i turneringen i våras. Minst sagt svårt för de svenska mästarna. Men det blev en överraskande seger, 35–30.

– Det sprudlade om oss i dag, sade tränaren Magnus Johansson till TV10.

Det började tufft, tidigt tog hemmalaget Sävehof en timeout. Atletico Madrid hade förlorat två matcher av tre hittills i gruppspelet och behövde poäng. Men så var det för Sävehof också. Och det fanns energi.

– Det är vår chans, att gå in 100 i alla situationer, sade sjumålsskytten Kristian Bliznac i paus.

Sävehof kämpade sig in i matchen. Bliznac tog ansvar och sköt, framförallt i andra halvlek, ibland från uppemot elva meter.

En som också tog ansvar var målvakten Thomas Forsberg, som gör sin femte och sista säsong i laget. Han var väldigt bra. Räddningar, straffräddningar – han fick ett mentalt övertag så efter en straffräddning gick nästa straff långt utanför.

Spanjorerna, som saknade några spelare, exempelvis kroaten Ivano Balic, blev ängsliga. Men det berodde främst på att laget från Partille var bra.

– Tycker vi kommer in i matchen tveksamt, men från sista kvarten i första bankar vi på dem, sade Johansson.

En tränare som nu har sitt lag två poäng före Atletico, på tredje plats.

– Man behöver vinna hemma, jag är jätteglad, oerhört glad.

FAKTA

Sävehof–Atletico Madrid 35–30 (17–16)

Sävehof: Kristian Bliznac 7, Erik Forsell Schefvert 6, Viktor Fridén 5, Michael Apelgren 4, Kent Robin Tönnesen 4, Viktor Rhodin 3, Jesper Nielsen 3, Robert Johansson 2, Tobias Albrechtson.

Publik: 3 128.

TT