Lugis tredje skånederby – på sex dagar

”För mig är det helt sjukt”

Foto: BILDBYRÅN
Ikväll möts Lugi och Kristianstad.
SPORTBLADET

Matchen i höstas slutade med att Lugi krossade Kristianstad.

Ändå använder båda tränarna den matchen i uppladdningen inför måndagens stormatch i Lund.

– För att väcka revanschlusta, säger Ola Lindgren.

På måndagen möts topplagen Lugi och Kristianstad i en ny handbollsfest.

Höstens match i Lund slutade i en hemmakross: 30–19 till Lugi.

Trots det laddar faktiskt båda lagen inför kvällens möte med den famösa matchen från oktober.

– Ur analyspunkt är den matchen stängd. Men vi blev förnedrade och vill man trycka på de punkterna kan man använda bilder från den matchen. Vi kommer säkert använda den för att väcka revanschlusta, säger Kristianstads Ola Lindgren.

”Fantastisk handboll”

Kollegan Tomas Axnér använder också matchen.

– Vi spelade fantastisk handboll. Klart att det är inspirerande att se när vi lyckas. Vi hade någon ”japan” och några fantastiska mål och dem har vi tittat på om igen, säger Lugitränaren.

Axnér får tillbaka Joacim Ernstsson som stått över de två senaste matcherna och har därmed alla sina spelare tillgängliga medan det ska vara lite frågetecken kring Darko Martinovic och Anton Lindskog i Kristianstad.

Ändrat schema

Samtidigt kommer Lugi med ett mycket tuffare program bakom sig: matchen mot Kristianstad blir lagets tredje skånederby på sex dagar. Kristianstad har inte spelat sedan i onsdags.

– Det är extremt. För mig är det helt sjukt. Vi har fått det här schemat då matcher flyttats på grund av tv-sändningar, säger Axnér.

– Kristianstad har fått en match mindre och två dagar mer vila inför den här matchen Det är ju lite skillnad. Jag hoppas vi har krafter kvar, säger Lugitränaren som tror att försvars- och målvaktsspelet blir avgörande.

– Vi har släppt in 41 mål på två matcher i år mot Kristianstad. Det blir en försvarsmatch nu också. Kan vi knacka hål på dem som senast med vår första- och andrafas har vi goda förutsättningar. Men det blir en jäkligt tuff match, säger Axnér.