Aranäs kastas ut av förbundet

Historiskt beslut ger kvalserien ett helt nytt utseende

Foto: BILDBYRÅN
Mardrömssäsong Fredrik Teern, Jesper Gustavsson och deras lagkamrater i Aranäs har förlorat 22 av 31 matcher den här säsongen. Och de får inte chansen att återupprätta sin ära i kvalserien.
SPORTBLADET

Förbundet kastar ut Aranäs ur elitserien.

Sportbladet kan i dag avslöja att liganämnden inte ger Kungsbackaklubben elitlicens för nästa säsong.

Därmed får jumbon VästeråsIrsta chansen att kvala sig kvar.

I går kunde Sportbladet berätta att deras elitlicens var hotad då man har ett negativt eget kapital på hela 1,9 miljoner.

– Det är sagt att vi ska ha ett positivt resultat på 1,6 miljoner i år för att få elitlicens. Vi har ett plus på 250 000 så det glappar en del där, sa ordföranden Kaisa Svennberg.

I går höll liganämnden sitt möte om elitlicenserna nästa säsong för samtliga klubbar.

– Vi kommer inte att meddela vad vi beslutat förrän efter den sista omgången är spelad på tisdagskvällen. Vi ska dessutom hålla ett extramöte på tisdagen, säger nämndens ordförande Sture Kullman.

Men Sportbladet kan redan nu avslöja att liganämnden tagit beslutet att inte ge Aranäs elitlicens och också meddelat klubben detta. Därmed spelar Kungsbackaklubben i allsvenskan nästa år.

– Jag vill inte kommentera något åt något håll med tanke på våra spelare, säger klubbens ordförande Kaisa Svennberg.

Aranäs plan har varit att meddela sina spelare det tunga beskedet först i kväll efter grundseriens sista match, hemma mot Skövde.

Därmed tar liganämnden ett historiskt beslut. Under de åtta år elitlicensen funnits har man nämligen aldrig nekat en klubb elitlicens trots att klubbar som Redbergslid och Hammarby dragits med stora underskott i flera år.

Beslutet är samtidigt VästeråsIrstas stora lycka. Detta innebär nämligen att jumbon får chansen i kvalserien.

Den tidigare uppgiften om att Malmö och Tumba berörs av beslutet stämmer alltså inte. Sportbladet beklagar missförståndet.

ARTIKELN HANDLAR OM