Hammarby föll stort hemma

Lugi kan avgöra på söndag

Foto: BILDBYRÅN
Anders Hallberg, Lugi, jublar efter mål. Ander Wiik-Rydberg, Hammarby, deppar.
SPORTBLADET

Lugi har kopplat greppet i kvartsfinalserien mot Hammarby i handboll. Lundalaget vann även den andra matchen i bäst av fem, med klara 33–25 i Eriksdalshallen i Stockholm på onsdagen.

Det blev en lättare seger för Lugi på bortaplan än i den första matchen. Laget dominerade helt vid rycket fram till 10–4 och ledningen i halvtid var 17–12.

– Vi kommer till fler lägen, spelar bra försvar och höjer oss ett snäpp helt enkelt, säger sexmålsskytten Kristian Meijer, som gjorde sex av gästernas mål till svenskhandboll.se.

Kan avgöra på söndag

Matchens främsta målskytt återfanns i Hammarby, där Elvar Fridriksson gjorde åtta mål. Främst i Lugi var Anders Hallberg med sju mål.

Lugi kan avgöra hemma på söndag.

– Det var skönt att vi kunde vinna i dag annars hade första hemmamatchen på ett sätt varit förstörd. Den största skillnaden i dag är att vi sätter lägena, säger Kristian Meijer.

FAKTA

Matchfakta:

Hammarby–Lugi 25–33 (12–17)

kvartsfinal 2 i bäst av 5

Hammarby: Elvar Fridriksson 8, Martin Dolk 7, Johan Nilsson 5, Josef Pujol 2, Jonatan Wenell, Alexander Morsten, Adam Johansson. Lugi: Anders Hallberg 7, Kristian Meijer 6, Joachim Ernstsson 6, Albin Tingsvall 5, Olof Skäremo 4, Johannes Hippe 4, Johan Fohlin.

Publik: 1 772.

Lugi leder med 2–0 i matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM