Kristianstad tog femte raka segern

SPORTBLADET

Tillbaka i serielunken trummar förbundskaptenen Ola Lindgrens Kristianstad på i herrarnas elitserie – 30–29 hemma mot Skövde var serieledarens femte raka seger.

Sjundeplatsen i EM-turneringen finns dock fortfarande kvar i bakhuvudet.

– En rättvis placering, säger han till TT.

I EM i Danmark i mitten av januari försvann Sveriges semifinalchans all världens väg med det förödmjukande 25–35–fiaskot mot Polen.

– Vi gör en plattmatch mot Polen, men gör många fina insatser i övrigt, säger Ola Lindgren.

Sveriges sjundeplats var dock ungefär vad som kunde krävas av laget, anser förbundskaptenen.

– Jag tycker ändå att man får ge det godkänt. Vi gör ett väldigt fint första gruppspel med tre riktigt bra matcher, säger han.

Kvalar till VM 2015

Landslaget har drabbats av många skador på nyckelspelare efter silverskrällen i London-OS 2012, vilket gjorde det svårt att skapa stabilitet i spelet.

– Men man jobbar efter de förutsättningarna man har. Om man tittar från när vi började arbetet inför EM var vi väldigt svajiga, så vi hann en bit på vägen, säger Lindgren.

Lindgren och kaptenskollegan Staffan Olsson har kontrakt över VM i Qatar 2015. För att ta sig dit krävs seger i playoff-mötet med Rumänien i juni.

– Det är en fördel att få börja borta och ha den avgörande matchen hemma. Det kunde ha blivit en värre lottning, men det är två tuffa kamper som väntar.

Tufft mot Skövde

Tufft blev det även för hans klubblag Kristianstad i lördagens hemmamöte med Skövde inför 4 851 åskådare. Visserligen var det skåningarna som svarade för de större målrycken i matchen, anförda av skyttekungen Olafur Gudmundsson (tio mål), men ett slarvigt hemmaspel i slutet av matchen ställde till det. Skövde kom så nära som en boll (30–29).

– Jag är väldigt missnöjd med försvarsspelet, vi släpper in väldigt många mål. Det har varit vår stabilitet tidigare under säsongen, säger Ola Lindgren.

Serieledaren har inte riktigt fått spelet att stämma efter EM-uppehållet. Mot H 43 i omstarten låg laget under med sju bollar i början av andra halvlek, men lyckades vända till 32–26-seger.

– Det gäller att hitta tillbaka till en stark defensiv. Det är grunden i det vi sysslar med, säger Lindgren.

I lördagens andra elitseriematch vann Drott med 27–24 (15–12) hemma mot Malmö.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM