Sävehof klart för semi efter kross

...men herrarna föll igen

Foto: BILDBYRÅN
Jamina Roberts med lagkamrater.
SPORTBLADET

Det blev ingen dubbelfest för Sävehof.

Men damlaget är klart för semifinal efter krossen.

– Vi siktar på guldet, säger Jamina Robert.

Foto: BILDBYRÅN
För Sävehofs herrar gick det dock tyngre.

Sävehofs damlag är klart för semifinal efter en storseger i den tredje kvartsfinalen mot Önnered. Jamina Roberts ledde laget med 12 mål i 43-25-segern. Totalt har Sävehof gjort 46 mål fler än Önnered i kvartsfinalserien.

De hänger inte med riktigt. Det kanske inte är så lätt när man ligger under med 2-0 i matcher, men vi gör det bra eftersom vi nästan vet att vi ska vinna. Det är roligare att vinna med 46 bollar än med tre, säger Roberts.

”Går in med självförtroende”

Sävehof får välja motståndet i semi och det står mellan Skuru eller segraren i mötet Höör/Skövde.

– Vilka vi ska möta är ett beslut vi får ta längre fram, men för mig spelar det ingen roll Vi siktar på guld och det är skönt att ha med den här kvartsfinalserien till semifinal, vi går in med bra självförtroende, säger Robert.

För Sävehofs herrar blev kvällen dock inte lika rolig. Laget förlorade den andra kvartsfinalen mot Lugi med 21-24 och ligger nu under med 0-2 i matcher.

FAKTA

Sävehof–Önnered 43–25 (19–13)

Sävehof: Jamina Roberts 12 (2), Hanna Fogelström 5, Ida Odén 5, Frida Tegstedt 5, Louise Sand 4, Jenny Alm 4, Edijana Dafe 3, Jenny Wikensten 2, Birna Haraldsdottir, Elin Karlsson, Elin Enhörning. Önnered: Sandra Kvarnström 7, Sofia Berndtsson 6, Gabriella Lindfeldt 2, Caroline Levander 2, Elin Källqvist 2, Annica Smidje 2, Stina Hellberg, Lina Barksten, Frida Åkerström, Brask–Larsen Wilma.

Publik: 915.

ARTIKELN HANDLAR OM