Stor dramatik när Hammarby kvitterade

Bajen vann efter rysarmatch

Foto: BILDBYRÅN
Bajenjubel efter rysare.
SPORTBLADET

Hammarby vann mot Kristianstad i en riktig nagelbitare.

Josef Pujol avgjorde matchen med tre sekunder kvar av förlängningen.

– Det var bara att blunda och skjuta, säger matchhjälten till Sportbladet.

Josef Pujol blev stor matchhjälte när Hammarby vann mot Kristianstad efter en rysarförlängning.

Skåningarna ledde i halvlek men Bajen kom tillbaka och lyckades få fram en förlängning – där hemmalaget också var starkast till slut.

Med tre sekunder kvar satte Josef "Purjo" Pujol ett underarmsskott från tio meter. Sekunderna innan segermålet hade Kristianstad dessutom bränt en straff.

– Det blev så, de var stenjämnt från sekund ett men när jag fick chansen var det bara att blunda och skjuta, tiden höll ju på att rinna iväg, säger "Purjo".

Du somnar gott i natt?

– Kanske blir lite sent, man är ju uppe i varv. Det var ett fantastisk drag i hallen och matchen blev som den blev. Men när jag somnar, då somnar jag gott, säger matchvinnaren.

"Pressen på dem"

Segersiffrorna, 25-24, innebär att det blir en femte och avgörande match om semifinalplatsen i Kristianstad.

– Alla verkar ju tycka att Kristianstad är favoriter och det passar oss att vara underdog. Vi känner oss väldigt trygga i den situationen, säger Josef Pujol.

Hur ser du på returmatchen?

– Nu är pressen på dem. De har flera tusen supportrar som förväntar sig seger och kan vi hänga med lika bra som den här matchen då kommer det bli tufft för Kristianstad, säger han. 

Lugi enkelt vidare

För det andra Skånelaget som var inne i handbollselden under onsdagen gick det bättre. Lugi vann efter 33-26 hemma mot Sävehof i kvartsfinal tre. Hemmalaget rivstartade och Sävehof hade svårt att sätta någon större press på Lugi. I andra halvlek var det ett stabilt Lugi som bevakade sin ledning – som mest hade skåningarna sju bollars ledning.

– De två andra matcher var betydligt mer jämna där vi föll på målsnåret, så var det inte i dag. I dag känns vi mer som yra höns, Tobias Albrektsson i Sävehof till SVT Sport.

Skadedrabbade Niklas Gudmundsson gjorde tio mål i hemmalaget och var en av matchvinnarna i ett Lugi som vann matchserien med 3-0.

– Nu är det bara jäkligt kul att spela handboll och vara med igen. Pånyttfödd, det är så jäkla roligt. Det enda som är tråkigt är att värma upp, säger han.

Läs mer om Lugis seger här!

FAKTA

Matchfakta:

Hammarby–Kristianstad 25–24 e förl (23–23), 21–21 (10–13) e full tid

kvartsfinal 4 i bäst av 5

Hammarby: Richard Hanisch 8, Josef Pujol 6, Nils Pettersson 3, Adam Johansson 2, Johan Nilsson 2, Anders Wik Rydberg 2, Martin Dolk, Kasper Ottesen.

Kristianstad: Andreas Cederholm 7, Markus Olsson 5, Johannes Larsson 5, Anton Jönsson 2, Lars Möller–Madsen 2, Anton Lindskog 2, Albin Lagergren.

Publik: 1 953.

2–2 i matcher.

Lugi–Sävehof 33–26 (17–12)

kvartsfinal 3 i bäst av 5

Lugi: Niklas Gudmundsson 10, Anders Hallberg 5, Albin Tingvall 4, Jakob Wickman Modigh 3, Johannes Hippe 3, Hampus Jildenbäck 3, Jonatan Leijonberg 2, Nemanja Milosevic 2, Joacim Ernstsson.

Sävehof: Mattias Thynell 4, Eric Forsell Schefvert 4, David Florander 3, Oskar Ysander 3, Tobias Albrechtson 3, Viktor Ottosson 3, Victor Fridén 2, Niclas Fingren 2, Viktor Rhodin, Sebastian Karlsson.

Publik: 1 907.

Lugi vidare med 3–0 i matcher.