Hammarby vann Stockholmsderbyt

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Till sist stod Josef Pujol som vinnare av Stockholmsderbyt.

Det trots en förfärlig vecka där han varit för sjuk för att kunna träna.

– Jag har vaknat upp mitt i natten av att jag inte kunnat andas, säger Hammarbyspelaren.

I Stockholmshandbollen är det tveksamt vad som kallas derby. De senaste säsongerna har Hammarby mött Skånela från Märsta, Rimbo från utanför Norrtälje och Tumba. Ändå räknar Bajen fredagskvällens 27–21-seger mot Ricoh som den första riktiga derbysegern på åratal.

– Det var väldigt länge sen, så det känns roligt att få spela bli ett riktigt Stockholmsderby, och inte mot lite bönder från Rimbo och Märsta som det varit de senaste åren, säger Josef Pujol.

Inte tränat alls

22-åringen har inte tränat ett enda pass sedan söndagens match mot Guif. Han ådrog sig en förkylning där och har snörvlat och hostat sig igenom veckan. Ändå gick han rakt in från start och var en av hemmalagets bättre spelare med sina tre mål.

– Jag har ont i halsen och är förkyld, men det funkade hyfsat. Vi får se hur jag mår i kväll, säger han.

Hur nära var du att inte ställa upp?

– Det fanns inte på kartan. Vi har en ganska tunn trupp, så när spelare försvinner tar det hårdare på oss än på andra lag. Plus att det är ett derby mot Ricoh, då spelar man.

”Inte kunnat andas”

När har det varit som värst i veckan?

– Jag har vaknat upp mitt i natten av att jag inte kunnat andas för att jag varit så täppt. Man hostar och kan inte sova, så det har varit jobbigt.

Det låter värre än så. Det låter sjukt.

– Ja, det var inte den optimala uppladdningen. Jag spelade heller inte så bra som jag vill, men så länge Nisse (Nils Pettersson) gör tio mål spelar det ingen roll.

Segern tar upp Hammarby på sjunde plats i tabellen med fyra poäng på fyra matcher. Pujol betonar att det är tidigt, men tror ändå att laget kan bita sig fast över slutspelsstrecket.

– Före säsongen trodde jag aldrig att vi skulle nå slutspel, men vi har överraskat på alla. Spelar vi som idag ska vi kunna nå slutspel, säger han.

FAKTA

Hammarby–Ricoh 27–21 (8–9)

Hammarby: Nils Pettersson 10, Jonatan Wenell 4, Johan Nilsson 4, Josef Pujol 3, Andreas Halvarsson 2, Alexander Morsten, Lucas Pellas, John Kvarnefalk, Anders Wik–Rydberg. Ricoh: Tandri Konradsson 6, Jesper Linnéll 5, Wiktor Bernhager 3, Torjus Björnstad 2, Iris Ganibegovic 2, Petter Holmberg 2, Emil Koplimaa.

Publik: 1 379.

Lugi–Malmö 27–25 (11–10)

Lugi: Albin Tingsvall 7, Hampus Jildenbäck 5, Jakob Wickman Modigh 3, Joacim Ernstsson 3, Niklas Gudmundson 3, Zoran Roganovic 2, Felix Kasch, Gustav Sjölin, Nemanja Milosevic, Niklas Mörk. Malmö: Hampus Svännel 5, Mirsad Pecikoza 4, Fredrik Lindahl 4, Stian Tönnesen 4, Robert Månsson 4, Adam Lönn 3, Nikolaj Koch–Hansen.

Publik: 1 224.