Missar VM – då kallas Persson in

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Johan Jakobsson missar handbolls-VM som drar igång nästa helg.

Ljumskproblem hindrar Flensburgspelaren – som nu ersätts av Magnus Persson.

–Vi har gjort allt vi kunnat, men det har inte blivit så bra att Johan känner att han kan gå för fullt, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Sverige inleder VM i Qatar mot Island den 16 februari. Men bara en vecka innan mästerskapet i Qatar startar har landslaget drabbats av ett tungt avbräck. Vänsternian Johan Jakobsson har dragits med ljumskproblem och tvingas avstå VM. Beslutet togs under torsdagen i samråd med förbundsledningen och det medicinska teamet.

– Vi visste om ljumskproblemen när vi tog ut truppen, men både vi, Johan och hans klubb trodde och hoppades att han skulle bli frisk till VM, säger Staffan Olsson i ett pressmeddelande.

”Har en fullgod ersättare”

Gummersbach-spelaren Magnus Persson, som varit med på båda landslagssamlingarna inför VM, är den som ersätter Johansson.

– Det enda som känns bra är att vi har en fullgod ersättare i Magnus. Han var med och spelade EM 2014 och har utvecklats ytterligare sedan han flyttade till Tyskland, säger Olsson.

Sverige åker till Qatar på måndag och spelar innan dess tre till träningslandskamper: mot Island på fredag, Slovenien på lördag och Danmark på söndag.

Johan Flinck: Jag antar att Flensburg har haft ett finger med, om inte i det direkta beslutet, så i varje fall i diskussionerna om Jakobssons vara eller icke-vara i VM.

ARTIKELN HANDLAR OM