”Bryter inte ihop alltför mycket nu”

SPORTBLADET

Var står Sverige fem dagar före VM?

Ingen vet.

– Ja du, det är jättesvårt att svara på, säger Staffan Olsson.

Bra insats – men förlust – mot Danmark i måndags, ett b-betonat och lojt Island som kördes över i fredags, en stark andra halvlek som gav seger mot Slovenien

i lördags och så utklassade (19–28) av Danmark i går.

Träningslandskamperna är avslutade och i dag bär det av till Qatar. Frågan inför fredagens VM-premiär är: Var står Sverige?

Ingen verkar veta.

Inte förbundskapten Staffan Olsson heller.

Offensiva bekymmer

– Ja du, det är jättesvårt att svara på. Det är inget försvar för insatsen i dag men man brukar göra någon skitmatch i de här träningsmatcherna. Så jag bryter

inte ihop allt för mycket i dag, säger Olsson.

– Jag tycker att vi fortfarande är ett ganska bra lag men var vi står... det är fortfarande lite ostabilt. Även om inte försvarsspelet funkade i dag så ser jag ingen ko på isen där.

– Det är i (det uppställda) anfallsspelet som vi fortfarande har mest potential, säger Olsson i en snygg omskrivning för att det uppställda anfallsspelet är Sveriges stora svaghet och det man ska vara orolig för.

– Där vet vi att vi måste spela bra för att vi ska gå långt.

Hälvetet är över

Men ett positivt svar gav matchen mot Danmark i alla fall: Johan Sjöstrands ömmande häl håller och hans andra halvlek visade att formen inte verkar blivit lidande av att spela på flera veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM