Karabatic riskerar fem års fängelse

Världens bäste åtalas för bedrägeri

Foto: TT
SPORTBLADET

Fransmannen Nikola Karabatic står åtalad för en spelskandal. Skulle 30-åringen bedömas skyldig kan han få fängelse i upp till fem år.

– En halvtimme i fängelse skulle vara för mycket, säger advokaten Michael Corbier till AP.

SPELAR-ENKÄT: Han är största svinet i elitserien i handboll

I maj 2012 förlorade de redan klara franska ligamästarna Montpellier mot Cesson-Rennes. En överraskande förlust mot ett lag som slogs för ett nytt kontrakt.

Efter att myndigheten Francais de Jeux rapporterat om ovanligt höga spelinsatser under halvtidsvilan valde polisen att starta en utredning.

En utredning som visade att matchen var uppgjord och Karabatic tillsammans sex andra spelare stängdes av i sex matcher.

Riskerar fängelse för bedrägeri

Nikola Karabatic, som blev utsedd till världens bästa spelare 2014, ska tillsammans med sin yngre bror Luka ha spelat på matchen de båda medverkade i. Något som den äldre brodern erkände men förnekade bestämt att matchen ska ha varit uppgjord.

Nu riskerar Nikola Karabatic fängelse i fem år för bedrägeri efter att ett åtal har väckts och rättegången inleds om några månader.

– Vi hade föredragit att åtalet lades ner men nu yrkar vi på en friande dom. I teorin kan han få fem års fängelse och böter, men en fällande dom och en halvtimme i fängelse skulle vara för mycket, säger den nuvarande Barcelona-stjärnans advokat.

SPELAR-ENKÄT: Han är största svinet i elitserien i handboll