Klar för Kiel – mitt under slutspelet

Sportchefen gör comeback i tyska storklubben

Foto: BILDBYRÅN
Henrik Lundström.
SPORTBLADET

På lördag ger sig Redbergslid in i slutspelet mot Guif.

Samtidigt försvinner sportchefen Henrik Lundström – för att avsluta säsongen som vänstersexa i tyska Kiel.

– Jag är väldigt glad att RIK gav mig den här chansen, säger Lundström.

I fjol la Henrik Lundström skorna på hyllan när han avslutade spelarkarriären i Redbergslid.

Trodde han.

För till helgen gör den förre(?) vänstersexan comeback – i tyska Kiel.

– Jag är väldigt glad att RIK gav mig den här chansen att hjälpa till i min tidigare klubb THW Kiel. Naturligtvis en stor ära för mig, säger Lundström till RIK:s hemsida.

35-årige Lundström, med flera stora mästerskap och landskamper för Sverige, spelade åtta säsonger i Kiel innan han flyttade hem till Göteborg. Anledningen till flytten är att han nu kommer täcka upp för skadade Dominik Klein i Kiel samtidigt som han ska sköta sportchefssysslan i Redbergslid.

– Det viktigaste för klubben är att Henrik fortsätter förhandlar med spelare och ledare eftersom perioden för tillfället är ganska intensiv och avgörande inför nästa säsong, säger klubbchefen Tony Larsson.

Toppmöte direkt

Samtidigt som Redbergslid ger sig in i slutspelet mot Guif på lördag landar Lundström i Tyskland för att vara spelklar redan till helgens match.

Och det blir upp till bevis direkt. Ett möte med tabelltvåan Rhein-Neckar Löwen på söndag som mycket väl kan avgöra hela Bundesliga.

Kiel ska under våren också försöka ta sig till Final Four i Champions League då tyskarna möter Szeged (Ungern) i kvartsfinal med start den 12 april.

ARTIKELN HANDLAR OM