Eskilstuna Guif semifinalklart

Kristianstad-Ystad och Alingsås-Guif i semi.

Foto: BILDBYRÅN
Viktor Östlunds Guif slog Redbergslid i den avgörande kvartsfinalen.
SPORTBLADET

Europaäventyret tog slut i söndags – men gulddrömmen lever för Guif.

Det hemmastarka laget lyfte när det ikväll var vinna eller försvinna och tog sig vidare till SM-semifinal efter 31-25 mot Redbergslid.

Eskilstuna Guif har spelat sju tuffa matcher sedan den 4:e april. Förutom slutspelsmatcherna mot Redberglid har det även blivit två matcher mot Hamburg i EHF-cupen.

Europaäventyret tog slut i helgen. Men trots det tuffa spelschemat och resorna visade laget att krafterna fanns där.

Efter att Redbergslid, som inte varit i SM-semifinal på åtta år, överraskande tagit kvartsfinalserien till en femte och avgörande match – bekände hemmastarka Guif färg ikväll.

Laget hade ledningen matchen igenom och släppte egentligen aldrig in Redbergslid riktigt nära.

"Varit krampaktigt tidigare"

Viktor Östlund visade vägen i den första halvleken och berättade att laget utnyttjat farten de fått från Europaspelet.

– Vi har spelat de bästa matcherna i Europacupen, där vi bara sprungit. Där har vi varit 'underdogs' i nästan varje match och bara kört. Det har vi tagit med oss här idag. Det var lite krampaktigt i de första kvartsfinalerna, säger Viktor Östlund i TV4 Sport.

Semifinalklara Kristianstad valde efter matchen Ystad som motstånd, vilket innebär att det blir heta Skånederbyn i den semifinalserien.

– Ystad och Guif är två bra lag. Guif har lite mer rutin och är ett härdat lag som varit ute i Europa. Vi har största respekt för båda. Det var inget lätt val, säger Kristianstadtränaren Ola Lindgren.

Därmed får Guif möta Alingsås.

FAKTA

Matchfakta

Guif–Redbergslid 31–25 (15–11)

kvartsfinal 5 i bäst av 5

Guif: Viktor Östlund 7, Robin Andersson 6, Daniel Ekman 4, Helge Freiman 4, Mathias Tholin 3, Daniel Pettersson 3, Atli Ævar Ingolfsson 2, Emil Andersson, Jesper Lindgren. Redbergslid: Nikola Stojcevski 9, Linus Arnesson 6, Mario Lipovac 3, Tobias Johansson 3 (2), Charlie Sjöstrand, Max Byström, Jonathan Carlsbogård, Martin Mårtensson.

Publik: 2 039.

Guif vidare med 3–2 i matcher.