Alingsås överlägset i allting

Körde över Guif i semifinalen: ”Sjukt bra start”

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Alingsås tränare Mikael Franzén.
SPORTBLADET

Kontringarna, målvaktsspelet, bredden...

Alingsås var överlägset i allt när man besegrade Guif i den första semifinalen med 30-21.

– Vi markerade direkt att vi haft en bra vila, säger spelmotorn Jesper Konradsson till SVT.

Alingsås rivstartade i den första semifinalen mot Guif på hemmaplan: 6-0 efter elva minuter.

– Slitet bakåt första tolv minuterna var otroligt bra. Jag tror knappt de hade ett skott på mål då, säger spelmotorn Jesper Konradsson till SVT.

Guif kom aldrig närmare än fyra mål två gånger om i matchen och efter 17-11 i paus kunde Alingsås till slut vinna med klara 30-21.

– Vi markerade direkt att vi haft en bra vila, säger Konradsson, vars Alingsås avfärdade Malmö i kvartsfinalen med 3-0 i matcher och fått nästan två veckor längre vila än Guif.

Alingsås och Guif är vanligtvis seriens kanske två kontringsstarka lag men den ”matchen i matchen” vann AHK överlägset. Genom säkra avslut framåt och starkt hemspring höll man nere Guifs kontringar till blott en enda medan man själva gjorde nio mål på elva kontringar.

Rött kort till stjärnan

Sedan fick inte Guif det lättare av att deras stora stjärna, och VM-spelare, Viktor Östlund drog sig på sin tredje utvisning (som var mycket tveksam) och fick rött kort redan efter 28 minuter.

Men Alingsås var bättre, ja överlägsna i allt. Förutom kontringarna vann Mikael Aggefors den viktiga målvaktsmatchen (43 i räddningsprocent mot 25) och hemmalaget visade än en gång upp en imponerande bredd där hela sju spelare gjorde mellan tre och fem mål. Alingsås var helt enkelt bättre på alla positioner.

– Men vi har fötterna på jorden. Att vi vann med nio mål spelar ingen roll då det bara räkns som en seger i den här matchserien. Vi gör inte en klockren match. Vi fick en sjukt bra start men det finns mycket annat att jobba på, säger Konradsson.

Dålig publiksiffra

Den enda besvikelsen i kväll i hemmalägret torde vara publiksiffran: blott 1681 åskådare hade tagit sig till Estrad Arena. Det kan jämföras med den andra semifinalfavoriten Kristianstads 5099 i går.

Nästa match i semifinalserien i bäst av fem matcher spelas i Eskilstuna den 7 maj.