Vranjes framröstad till årets tränare

Foto: Foto: Andreas Hillergren /Aftonbladet
Ljubomir Vranjes, handbollsstränare
SPORTBLADET

Ljubomir Vranjes förde sitt Flensburg till Champions League-titel under säsongen.

Nu prisas han som världens bästa tränare under 2014 av det internationella handbollsförbundet.

”Jag vet inte vad jag ska säga, jag behöver tänka till för en stund. GLAD”, skriver han på Twitter.

I en längre intervju med Sportbladet tidigare i år sa Ljubomir Vranjes att han för tillfället var bland Europas bästa tränare.

– En av de tre skulle jag säga, sa han då och menade att han kanske skulle behöva vänta tio år innan han skulle kunna tänka sig vara den bästa tränaren i världen.

Han behövde inte vänta mer än några månader.

I dag meddelade den internationella handbollsförbundet , IHF, resultatet av omröstningen till världens främsta handbollstränare.

Fick tre fjärdedelar av rösterna

Flensburgtränaren Ljubomir Vranjes, som överraskande förde sitt Flensburg till en Champions League-titel under 2014, plockade hem segern med en enorm segermarginal. Fans och journalister världen över fick lägga sina röster på vem de tyckte förtjänade priset som årets tränare 2014. Och Ljubomir Vranjes tog hem segern med tre fjärdedelar av rösterna, 75,38 procent.

” Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag behöver tänka till för en stund. GLAD. Tack allihopa”, skriver han på Twitter.

Närmast ”Ljubo” var Frankrikes förbundskapten, Claude Onesta som förde sitt Frankrike till VM-guld tidigare i år, med drygt 17 procent av rösterna. Tredjeplatsen gick till Qatars förbundskapten Valero Rivera som fick 7,66 procent av rösterna.

ARTIKELN HANDLAR OM