Förbundskaptenen kan lämna topplaget

Ola Lindgren i kontakt med ungersk storklubb

Foto: TT
IFK Kristianstads succétränare Ola Lindgren
SPORTBLADET

Förbundskapten Ola Lindgren är ett jagat byte.

Efter succén med klubblaget IFK Kristianstad jagas nu Lindgren av ungerska storklubben Veszprem.

– Jag kan medge att där finns en kontakt, men det är absolut ingenting som är klart, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad vann i fjol SM-guld och har inlett årets elitserie med 15 raka segrar.

Nu riskerar dock klubben att tappa tränaren Ola Lindgren.

Handbollspodden ”Avkast” gick i går ut med uppgifter om att Lindgren är på väg att lämna för ungerska storklubben Veszprem – uppgifter Lindgren nu bekräftar.

– Jag kan medge att där finns en kontakt, men det är absolut ingenting som är klart, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

Har en utomlandsklausul

Lindgren har en klausul i kontraktet med IFK Kristianstad som gör det möjligt att lämna för attraktiva storklubbar utomlands.

Veszprem står just nu utan riktig huvudtränare sedan spanjoren Antonio Carlos Ortega fick sparken i september, men Kristianstads sportchef Mats Samuelsson säger att det inte är aktuellt med en flytt förrän efter säsongen, enligt Kristianstadsbladet.

Ola Lindgren själv är fåordig om intresset.

– Jag har aldrig uttalat någonting eller stängt några dörrar. Men det är klart man måste vara öppen då det är en arbetsmarknad vi pratar om. Men mer finns inte att säga i dagsläget, säger Lindgren.

Staffan Olsson i PSG

Den förre landslagsspelaren är vid sidan om jobbet i Kristianstad även förbundskapten för det svenska landslaget tillsammans med Staffan Olsson.

Hur det arbetet skulle påverkas av en flytt till Ungern är inte klart, men sedan tidigare figurerar Staffan Olsson som assisterande tränare i Paris Saint-Germain vid sidan om förbundskaptensjobbet.