Kanalen tar över EM – med ny expert

Boson plockas in till TV3

Foto: Bildbyrån
Boson blir expert under herrarnas mästerskap.
SPORTBLADET

I dag presenteras den svenska EM-truppen i handboll.

Redan nu kan Sport­bladet skriva om ­nyheter – i tv-rutan.

Herrmästerskapet ­kommer att sändas i TV3 och förra kantspelaren Matilda Boson blir ny ­expert i sändningarna.

När Viasat tog över flera tunga handbollsrättigheter från TV4 gjorde rutinerade kommentatorsparet Robert Perlskog och Claes Hellgren samma flytt som mästerskapen.

Nu står det klart att det är i TV3 som Sveriges matcher i handbolls-EM kommer att visas, med TV10 som kompletterande kanal.

Engagemang

Där kommer experten Martin Frändesjö nu få sällskap i studion av förre landslagsstjärnan Matilda Boson, med 208 landskamper bakom sig.

– Jag vet vad mästerskap kan innehålla i form av ­både glädje och sorg, ­frustration och ångest, som landslaget fick uppleva i pågående EM.

– Jag kommer som alltid att bidra med engagemang och känsla, och hoppas att de som tittar verkligen ­känner hur mycket jag ­tycker om sporten, säger 34-åringen.

EM inleds 15 januari och håller på i två veckor.

FAKTA

Så sänds EM

TV3 och Viaplay sänder ­Sveriges samtliga matcher. ­Handbolls-EM kommer även att sändas på  TV10. Från mellanrundan sänds minst två matcher om dagen. En eventuell svensk placeringsmatch visas på TV3, semi­finaler (eventuellt TV10) och final på TV3. Samtliga tv-sända ­matcher visas även på streamingtjänsten Viaplay.