Sävehofs första förlust – på tre år

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

15 februari 2012 var senaste gången. Men i dag förlorade Sävehofs en match i damernas handbollselitserie igen.

Lugi vann med med 26-23.

– Det kom inte som någon chock, säger tränaren Henrik Signell till GP.

I eftermiddags var det Kristianstads herrar som i den 19:e omgången förlorade sin första match för året.

I kväll var det dags för nästa supersvit att gå ur tiden. När Sävehofs damer förlorade borta mot Lugi med 23-26 var det deras första förlust för året i den tionde omgången. Men faktum är att sviten i grundseriesammanhang är klart längre än så. Inte sedan just Lugi besegrade Sävehof i februari 2012 har de torskat i elitserien.

”Lite annorlunda”

– Det är alltid lite annorlunda och klart att det är surt att förlora men det kom inte som någon chock för mig. Vi visste att det skulle bli tufft i år, säger tränare Henrik Signell till GP och fortsätter:

– Här var det en ganska enkel analys: Vi mötte ett bättre lag och kom inte upp i nivå. Vårt försvar fungerade inte, vi reagerade i stället för att styra dem och blev oroliga. Den ängsligheten följde med upp i anfallet.

Sävehof toppar fortfarande tabellen på 18 poäng, Lugi klättrar upp till fjärde plats med sin 14 poäng.

FAKTA

SÖNDAGENS RESULTAT

Lugi–Sävehof 26–23 (15–16)

Lugi: Hanna Blomstrand 10, Melissa Petrén 8, Sara Olofsson 4, Elinore Johansson 2, Hanna Ringdahl, Olivia Löfquist. Sävehof: Emma Ekeman–Fernis 6, Julia Eriksson 6, Joanna Lindvall Haggren 4, Elin Enhörning 4, Stine Lund Andreasen 2, Olivia Mellegård.

Publik: 2 354.

Västerås Irsta–Eslöv 30–26 (13–12)

Västerås Irsta: Lina A Carlsson 7, Hanna Grytegård 6, Ellenor Åström 6, Sofia Olofsson 6, Alexandra Bjärrenholt 2, Elin Lindén 2, Malin Lundqvist. Eslöv: Anna Bardis 14, Albana Arifi 3, Julia Bardis 3, Ida Kelloski Adamsson 2, Märta Hedenquist 2, Lina Wessberg, Sofie Ericsson.

Publik: 583.