”Får inte gå ut över spelarna”

Spelarföreningen reagerar starkt efter Skövdes kris

Foto: Bildbyrån
Skövdes spelare försvaras av spelarföreningen.
SPORTBLADET

IFK Skövde säger upp alla kontrakt och sänker spelarnas löner med 40 procent.

Det får spelarföreningen att reagera.

– Ekonomiska problem utgör inte saklig grund för uppsägning av avtal, säger spelarföreningens juridiske rådgivare Martin Klette.

Skövde besegrade Guif för första gången på fem år i tisdags. Efter den prestigefyllda segern fick spelarna ett tungt besked. Klubben säger upp alla kontrakt och kapar lönerna, för dem som stannar, med 40 procent.

– Det kommer nog alltid som en chock, även om man vetat i en månad eller två att det finns problem, sa Markus Stegefelt till Sportbladet.

”Det är anmärkningsvärt”

Klubben säger upp alla kontrakt för att sedan omförhandla dem. Det gillas inte av spelarföreningen.

– Det är trist men också anmärkningsvärt att klubben hamnar i ett sådant här akut ekonomiskt läge. Naturligtvis måste man ta tag i problemet men det får ej gå ut över spelarnas avtal som faktiskt gäller, säger spelarföreningens juridiske rådgivare Martin Klette och fortsätter:

– Spelarföreningen vill vara väldigt tydlig med att ekonomiska problem inte utgör saklig grund för uppsägning av avtal även om det är en besvärlig situation för föreningen att hamna i dessa. Vi kommer följa vad som händer noggrant och ge våra medlemmar i IFK Skövde stöd och eventuellt juridiskt biträde om det behövs.

Skövde saknar 1,9 miljoner kronor och har åtgärdsplan för att lösa krisen.

ARTIKELN HANDLAR OM