Efter fina bilden – på väg att återförenas

1 av 2 | Foto: TT
Nathalie Hagman tröstas av Kristina Kristiansen.
SPORTBLADET

Bilden när Nathalie Hagman tröstades av danskan Kristina Kristiansen efter att Danmark slagit ut Sverige blev en av VM:s mest omtalade.

Nu ser de ut att bli lagkamrater i Nykøbing Falster i danska ligan.

– Vi är intresserade av att värva henne, säger tränaren Niels Agasen till TV 2 enligt Dagbladet.

Sverige var chanslösa i VM-åttondelsfinalen mot Danmark. Efter 19-26-uttåget var flera svenskor besvikna och ledsna. En av de som deppade mest var kantspelaren Nathalie Hagman som satt till synes otröstlig, ensam, på en avbytarbänk.

Då kom hennes före detta lagkamrat i Team Tvis Holstebro, Kristina Kristiansen, fram och tröstade henne. Bilden på de båda blev en av de mest omtalade från mästerskapet och ett fint bevis på en sportslig anda långt över lag- och motståndargränser.

”Kämpar för att lösa det”

Och nu pekar mycket på att de båda landslagsspelarna kommer bli lagkamrater ännu en gång. Hagmans lag Team Tvis Holstebro dras med ekonomiska problem och kan därför inte behålla svenskan – som deklarerat att hon gärna är kvar i den danska ligan.

– Jag tänker mig ett nytt år i Danmark. Jag har inte varit här så länge och jag trivs bra i ligan, sa hon till danska TV 2 i veckan.

Nykøbing Falster, med Kristiansen i laget, bekräftar att de vill värva Hagman.

– Vi är intresserade av att värva henne. Vi har inte fått något kontrakt underskrivet ännu men vi kämpar för att lösa det, säger tränaren Niels Agesen.

I laget spelar också svenskan Emelie Westberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll