Tvingas sluta – efter skadeproblemen

Förre landslagsmannen lägger av

Foto: Bildbyrån
Fredrik Larsson har varit mittnia i Alingsås.
SPORTBLADET

Två års skadehelvete blev för mycket.

Alingsås Fredrik Larsson, 31, tvingas sluta.

– Trots bästa tänkbara möjligheter till ortopedi och sjukgymnastik kommer jag inte att bli kvitt skadorna, säger den förre landslagsspelaren. 

Foto: Bildbyrån
36 landskamper blev det för Larsson.

Fredrik Larsson har 36 landskamper för Sverige.

Fler blir det inte.

31-åringen tvingas sluta efter tre år fyllt av skador i elitserieklubben Alingås sedan han anslöt från tyska Gummersbach.

Har inte spelat alls i år

Så sent som i våras opererades mittnian, men det hjälpte alltså föga.

– Trots bästa tänkbara möjligheter till ortopedi och sjukgymnastik kommer jag inte att bli kvitt skadorna. Mitt knä klarar inte den belastning som elithandboll kräver, säger Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

Larsson har inte spelat en enda match i elitserien den här säsongen och tackar för sig när kontraktet löper ut i sommar.

Alingsås HK har i alla lägen stöttat mig på bästa sätt och jag känner en stor besvikelse att inte kunna ge klubben det som förväntades av mig. Men livet går vidare och kommer att innefatta nya utmaningar, säger Larsson.

”Hade flera år kvar – smärtsamt”

Och Alingsås har som plan att behålla den förre landslagsmannen i klubben.

– Fredrik hade flera år kvar som spelare på elitnivå så därför känns det oerhört smärtsamt att se en spelare av hans kaliber tvingas sluta. Vi hoppas självklart kunna erbjuda Fredrik en annan roll i föreningen där hans erfarenheter av spel på allra högsta nivå kan bidra till vår fortsatta utveckling inom AHK, säger team managern Per Johansson.