”Läskigt, kunde ha slutat i en tragedi”

Läktarskandal mitt under Sveriges rysarmatch

1 av 3 | Foto: Läsarbild
SPORTBLADET

En läktarskandal utspelade under Sveriges EM-match mot Tyskland.

I slutminuterna gav golvet vika – och en svensk supporter föll rakt ner i hålet.

– Det hade kunnat sluta i tragik, säger ett vittne till händelsen till Sportbladet.

Matchen mellan Sverige och Tyskland blev dramatisk.

”Blågult” hade ledningen efter den första halvleken, men Tyskland vände på steken i den andra och i slutskedet skiljde bara ett fåtal mål.

”Sjukt läskigt”

Då, i samband med ett svenskt reduceringsmål, gav golvet på den temporära läktarsektionen B2 plötsligt vika. En svensk supporter som firade målet föll rakt ner i hålet.

– Det såg sjukt läskigt ut. Plötsligt såg man bara hur armarna stack upp från hålet och hur han hängde med hakspetsen mot kanten. Det kunde ha slutat i tragik, säger en svensk supporter som blev vittne till händelsen men som inte vill ha sitt namn publicerat.

Hur allvarligt skadade han sig?

– Han kunde ställa sig upp men han tog sig för nacken och såg ut att ha ont. Han hade väl, som många andra, lite alkohol i kroppen och det kanske verkade som bedövning.

Vad hände sen?

– Han försvann därifrån och jag såg klart matchen. Efteråt såg jag att han hade tagit sig ner under läktaren. Men han fick ingen som helst hjälp av publikvakterna och inga sjukvårdare tillkallades, vilket är under all kritik.

”Får inte ske”

Vad tänker du om att något sådant här kan hända på ett så pass stort arrangemang?

– Det är riktigt dåligt. Det var tur att han stod på sjätte eller sjunde bänkraden. Hade han stått på den 15:e eller 20:e och rasat rakt ner i avgrunden så hade det kunnat sluta riktigt illa.

Vad skulle du säga till de polska arrangörerna om du träffade dem nu?

– Att man borde se över dels konstruktionen på läktaren, dels sin hantering av en sådan här situation. För så här får det inte gå till.

Tyskland vann matchen med 27-26.