Nu väntar en svensk kamp – mot klockan

Hotet mot våra OS-drömmar: ”Aldrig varit med om det här”

SPORTBLADET

WROCLAW. En poäng mot Danmark och nu måste Blågult ladda om på 18 timmar inför måstematchen mot Ungern.

En tuff utmaning för hela truppen.

– Det blir en kamp mot klockan, säger sjukgymnasten Jesper Lindgren.

Sverige fixade en heroisk poäng mot Danmark.

Men man måste fortfarande besegra Ungern (och lita på att Spanien därefter tar minst en poäng mot Ryssland) för att man ska nå den så hett eftertraktade OS-kvalplatsen.

Då måste kroppar och knoppar laddas om exceptionellt snabbt: det är avkast mot Ungern klockan 16 på onsdagen, mindre än 18 timmar efter att matchen mot Danmark var slut.

– Jag har aldrig varit med om så här kort tid mellan två landskamper. Det blir en tuff utmaning; en kamp mot klockan, säger sjukgymnasten Jesper Lindgren som ska få spelarnas kroppar i trim igen ihop med sin kollega.

Behandling, mat, dryck och sömn är nyckelkomponenter.

Vissa har erfarenhet

– Det gäller att prioritera rätt saker när det är så oerhört kort om tid. Vi står inte och masserar till klockan två på natten som vi normalt gör utan det är viktigare med sömnen.

Samtidigt måste spelarna upp i tid för frukost för att det inte ska bli för tätt mellan måltiderna. Laget tränar alltid annars på förmiddagen på matchdagarna men det är uteslutet nu. Men två teorigenomgångar klämmer man in.

Tobias Karlsson och ett halvdussin spelare till i laget har dock varit med om upplägget med så tätt mellan matcherna i Final 4 (semifinal och final) i Champions League och/eller tyska cupen.

De får nu en nyckelroll i att hjälpa de yngre, oerfarna spelarna.

”Go känsla”

– Det är viktigt att förmedla att man måste lämna Danmarksmatchen, nollställa och ladda om. Det är för dyrbart att hänga kvar i en match för länge. Den ska vara borta när man vaknar, säger lagkaptenen.

– Men det blir lättare att ladda om efter den här goa känslan i kväll.

Har du haft något speciellt knep de gånger du varit med om det?

– Mattias (Andersson, rumskompisen) och jag har direkt på kvällen sett en halvlek på det lag vi ska möta dagen efter för att byta fokus; för att huvudet ska tänka nytt, säger Karlsson som sticker till poänghjälten Zachrisson lite smågodis direkt efter matchen.