Förstärker mästarna – petas som kapten

RIK-kaptenen klar för IFK Kristianstad: Blir riktigt häftigt

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Till nästa säsong lämnar båda mittsexorna Anton Lindskog och Fredric Pettersson IFK Kristianstad.

Nu har klubben gjort klart med en ersättare. RIK-kaptenen Mario Lipovac ansluter från Redbergslid kommande säsong – och petas samtidigt som kapten i Redbergslid den här säsongen till förmån för Tobias Johansson.

– Det ska bli spännande att ta nästa steg i min handbollskarriär, säger Mario Lipovac till IFK Kristianstads hemsida.

Mario Lipovac har varit kapten i Redbergslid den här säsongen, men nu fråntas han bindeln och i stället tar Tobias Johansson över för resten av säsongen. Johansson har också förlängt sitt kontrakt med klubben till sommaren 2018.

– Beslutet att Tobias tar över bindeln redan nu i januari ser vi som en nödvändighet för att kunna planera och bygga långsiktigt i klubben, säger RIK:s sportchef Henrik Lundström till Redbergslids hemsida.

Ersätter mittsexor

Mitt under brinnande säsong har IFK Kristianstads båda mittsexor Anton Lindskog och Fredric Pettersson gjort klart med nya klubbar till kommande säsong. Bägge lämnar för spel utomlands.

Nu har svenska mästarna – och nuvarande serieledarna – hittat sin ersättare på mittsex-positionen.

– Vi har scoutat och haft dialog med ett antal kandidater och vi är väldigt glada att meddela att en av våra M6 nästa år är Mario Lipovac från RIK, säger sportchefen Mats Samuelsson till klubbens hemsida.

"Känns väldigt spännande"

Mario Lipovac har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Kristianstad med start från den 1 juli 2016.

– Allt runt IFK Kristianstad känns väldigt spännande, träningsupplägg, tränare, både Ola Lindgren som huvudtränare och Jesper Larsson som assisterande tränare. Självklart ser jag också fram emot att få springa in inför 5000 fanatiska supporter varje match – det skall bli riktigt häftigt, säger Lipovac till hemsidan.