Svaret till Sverige: Ett stort hånskratt

”Är väl kulturella skillnader”

1 av 2
SPORTBLADET

Tobias Karlsson var kritisk efter att Europeiska handbollsförbundet stoppat hans regnbågsfärgade kaptensbindel men tillåtit den polska arrangörens lättklädda cheerleaders.

Nu svarar det polska handbollsförbundets ordförande Andrej Krasnicki på kritiken.

Med ett hånskratt.

Regnbågsbindeln stoppades i EM men lättklädda kvinnor som dansar utmanande på innerplan i timeouterna var inga problem, enligt EHF. Efter att Sportbladet visat bilder på den polska arrangörens pausunderhållning för Tobias Karlsson reagerade den svenske kaptenen med uppgivenhet.

– Vilket år är det, suckade Karlsson och fortsatte:

– Sen är jag lite van vid det från Tyskland där det är på ett annat sätt än i Sverige, där debatten ser lite annorlunda ut. Men jag försvarar inte det på något sätt. Det finns ju fantastiska grejer man kan göra i en paus. Vi borde ha kommit längre.

”Känner oss kränkta”

Uttalandet fick snabbt stor uppmärksamhet i Polen där lagledaren för cheerleader-truppen menade att laget ”känner sig kränkta” av Karlssons kommentar. Nu svarar även den högst ansvarige på den svenska kritiken.

I en intervju med polska TVP Sport får det polska handbollsförbundets ordförande Andrej Krasnicki en fråga om reaktionerna från Sverige och svarar med ett stort skratt.

– Haha, ja, det är väl är kulturella skillnader, säger Krasnicki enligt Expressen.