Drott nära konkurs

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Handbollsklubben Drott är i djup ekonomisk kris. Det behövs cirka en och en halv miljoner kronor akut – för att rädda klubben från konkurs.

– Det handlar om månader, eller veckor, säger Christian Albinsson, kommunikationsansvarig i Drotts styrelse.

Klassiska HK Drott vann SM-guld senast 2013, men årets säsong har varit allt annat än en succé. Drott har på 23 matcher tagit ynka tre poäng och ligger därmed sist i herrarnas Elitserie, och allt talar för att Drott kommer åka ur serien.

Men vid sidan av det sportsliga går det ännu tyngre för Drott. Klubbens ekonomiska läge är nu så akut att det kan bli konkurs.

– Går man inte in och får extra stöd så handlar det om månader. Eller veckor, säger han till P4 Halland, säger Christian Albinsson.

"En spiral neråt"

Drott behöver nu få in cirka en och en halv miljon kronor för att rädda klubben från konkurs.

– Det har ju inte gått så bra som vi trodde. Då kommer mindre publik och färre sponsorer och då blir det färre idéella som engagerar sig. Det blir en spiral neråt som är jättejättesvår att vända, säger Christian Albinsson.

Halmstadsklubben håller i helgen ett krismöte då ett tiotal sponsorer kommer delta och klubbens framtida existens kan hänga på det mötet. Men Albinsson är hoppfull, då sponsorerna redan flaggat för att gå in med pengar.

– Men i den här branschen är inget klart förrän det är klart, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM