Stort publikintresse till OS-kvalet

Över 17 000 biljetter sålda

Foto: TT
SPORTBLADET

Två veckor efter att biljetterna släppts till handbollsherrarnas OS-kval är redan över 17 000 biljetter sålda till de tre kvalmatcherna i Malmö Arena.

– Det känns förstås jättebra att vi återigen får möjlighet att spela på hemmaplan, säger lagkaptenen Tobias Karlsson.

Det är i Malmö Arena som Sveriges OS-öde ska avgöras och det är upplagt för en riktig handbollsfest. Redan innan speltiderna blev fastställda hade antalet sålda biljetter passerat 17 000.

Sverige har ett silver att försvara sedan OS i London 2012, då precis som nu inleddes den resan via kvalspel på hemmaplan den gången i Göteborg.

– Publiken i Scandinavium var en starkt bidragande anledning till att vi tog oss till OS och det känns förstås jättebra att vi återigen får möjlighet att spela på hemmaplan, säger den svenska lagkaptenen Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

”Det är fantastiskt kul”

Matcherna spelas 8–10 april och Sveriges motstånd består av Spanien, Slovenien och Iran. De två bästa lagen tar sig vidare till sommarens OS i Rio de Janeiro. Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget, hyllar publikstödet till kvalmatcherna.

– Det är fantastiskt kul att idrotts- och handbollsälskare över hela Sverige sluter upp och kommer till Malmö för att stötta landslaget i kampen om en OS-biljett. I kombination med de utländska supportrarna på plats kommer det att bli en häftig handbollsfest under helgen, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB och ansvarig för OS-kvalet.

■ ■ ■

De svenska damerna har också chans att ta sig till OS i Rio. Damlandslagets kvalspel avgörs 18–20 mars och de ställs mot Mexiko, Polen och Ryssland i ryska Astrachan. Tre dagar innan OS-kvalet inleds spelar laget en match i Kristianstad Arena mot VM-trean Rumänien.

FAKTA

Spelprogrammet för OS-kvalet i Malmö Arena:

Fredag 8 april:

18.30: Iran–Sverige

20.45: Spanien–Slovenien

Lördag 9 april:

18.30: Slovenien–Sverige

20.45: Spanien–Iran

Söndag 10 april:

16.00: Sverige–Spanien

18.15: Slovenien–Iran