Staffan Olsson: Kim kommer få frågan

Kim Andersson öppnar för en comeback

SPORTBLADET

Kim Andersson tackade nej till spel i landslaget innan EM. Men i en intervju med Tv4 Sport i går sa högernian att han väntar på att få frågan om att vara med i ett OS-kval. Nu kan Sportbladet bekräfta att frågan kommer komma.

– Kim kommer bli tillfrågad, säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Sverige inleder sitt OS-kval i Malmö Arena 8 april mot Iran och nu pekar mycket på att giganten Kim Andersson kommer finnas med i truppen. Det var i en intervju efter att Anderssons Ystads IF vunnit över Alingsås med 27–19 som 33-åringen gav handbollssverige en strimma hopp om en ny comeback i landslagströjan.

– Kroppen ska kännas bra och sen så ska frågan komma också. Men om det känns bra så ska jag absolut svara om dem ringer, säger Kim Andersson till Tv4 Sport.

Förbundskapten Staffan Olsson bekräftar nu att Kim Andersson kommer få en förfrågan.

– Kim kommer få frågan om att vara med i OS-kvalet, säger Staffan Olsson.

När kommer han få frågan?

– När han svarar.... Truppen ska skickas in till EHF på tisdag så innan dess måste vi ha ett svar, säger Staffan Olsson.

Kim Andersson sa i en intervju efter EM att förbundskaptenerna varit rätt klara med att om man tackade nej till EM så var man inte aktuell för ett OS-kval heller. Men det verkar nu vara ett minne blott.

”Får se vad som händer”

När Kim Andersson fick frågan av Tv4 om han ser positivt på en comeback svarar han följande:

– Jag kan ju inte säga att de inte får ringa mig så vill de ringa mig så får de gärna göra det. Sen så får vi ta snacket över en kopp kaffe eller någonting så får vi se vad som händer men inget är bestämt i dagsläget.

Någon kopp kaffe blir dock inte aktuellt säger Staffan Olsson.

– Inte för min del men kanske för Ola Lindgren som befinner sig närmare, säger Staffan Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM