Avslöjar: Stjärnan spelar OS-kvalet

Kim Andersson tackar ja

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

I morgon klockan 11 släpps truppen till herrarnas OS-kval i handboll.

Men Sportbladet kan redan nu avslöja glädjebeskedet:

Kim Andersson tackar ja.

Ranking: Elitseriens största talanger

Efter VM i januari i fjol tackade skadesargade Kim Andersson för sig i landslaget – för andra, eller om det var tredje, gången.

Men direkt efter att Blågult fixade en plats i OS-kvalet i EM i januari i år gläntade 33-åringen på landslagsdörren igen i Sportbladet.

– De får gärna ringa igen och så får man ta ett beslut utifrån hur det ser ut då. Det beror på vilken form jag är i också, sa de senaste tio årens bästa svenska handbollsspelare då.

Staffan Olsson var dock tveksam när Sportbladet talade med förbundskaptenen då ”ultimatumet” till Andersson var att man inte spelade i EM så var man heller inte med i OS-kvalet 7-9 april.

Cederholm skadad

Men nu är EM-spelaren Andreas Cederholm skadad och Olsson och Ola Lindgren har ändrat sig.

– Kim kommer att få frågan, sa Olsson till Sportbladet i torsdags varpå Andersson, som visat upp fin form, sa om spel i OS-kvalet:

– Som det känns nu är det möjligt.

Andersson har nu fått frågan och svarat.

– Men det finns direktiv att jag inte får uttala mig innan truppen har presenterats i morgon, säger han till Sydsvenskan på måndagen.

Han tonar också ner uttalandet förra veckan.

– Man kan väl se det som att det gjordes en höna av en fjäder. Det är inget lätt beslut, men jag hoppas att jag tagit rätt, säger han till Sydsvenskan.

Gottfridsson också tillbaka

Sportbladet vet dock mer och vi kan avslöja att Kim Andersson, som spelar hemma mot Hammarby med sitt Ystad i kväll, tackat ja och kommer att spela OS-kvalet. Det avgörs i Malmö i ett gruppspel med tre matcher för Sverige på tre dagar mot Iran, Slovenien och Spanien. De två bästa lagen i gruppen är klara för OS i augusti.

Flensburgs Jim Gottfridsson väntas också göra comeback i landslaget efter sina långtidsskador.

Kim Ekdahl Du Rietzs nej till Blågult står dock fast.

Ranking: Elitseriens största talanger