”Glad att jag hade henne där”

Hagman om kärleken och uppmärksammade bilden

1 av 3 | Foto: TT
Nathalie Hagman tröstas av Kristina Kristiansen.
SPORTBLADET

KRISTIANSTAD. De slåss om skytteligatiteln i världens bästa liga, tröstbilden på dem efter VM-uttåget blev en stor snackis och nästa säsong blir de lagkamrater.

Nu berättar Nathalie Hagman om förhållandet med danska storstjärnan Kristina Kristiansen.

– Jag är glad att jag hade henne där, säger Hagman om den omtalade bilden.

Handbollsdamerna laddar för det avgörande OS-kvalet i Ryssland i helgen: tre matcher på tre dagar. På tisdagskvällen i Kristianstad genrepar man mot VM-trean Rumänien.

– Man vill bara kvalmatcherna ska börja. Vi har väntat länge på att få veta om vi ska spela OS eller inte, säger Nathalie Hagman.

24-åringen var Sveriges bästa spelare i VM i december, där Blågult åkte ut redan i åttondelsfinalen mot hemmanationen Danmark. 

Sedan dess har det knappt skrivits något om landslagsspelarna i svensk media. Undantaget är de uppmärksammade bilderna, som publicerades dagen efter VM-uttåget, på Hagman när hon får innerlig tröst av danska spelmotorn Kristina ”Mulle” Kristiansen”.

”Finns en sanning”

Det har spekulerats mycket i Danmark, där damhandbollen är stor, om de båda storstjärnorna är ett par eller inte. Kristiansen har antytt att de är tillsammans men Hagman har knappt uttalat sig alls.

– Jag är glad att jag hade henne där, men jag tycker att det blev en väldigt stor grej, säger nu Hagman till Sportbladet.

– Men det finns en sanning i det som skrivs. Det är inte det jag menar. Vi är väl ett par. Jag tycker jättemycket om henne.

Det tillhör inte vanligheterna att ett ”äkta” par möts i en så stor match i ett VM.

Hon gav dig dessutom några rejäla smällar i matchen?

– Så har det varit de gånger vi mött varandra, ler Hagman.

– Men när matchen drar i gång är det inget jag tänker på. Strunt samma vilka som står på andra sidan.

Blir klubbkamrater

Hagman och Kristiansen slåss samtidigt om skytteligatiteln hemma i Danmark. De är överlägsna målsprutor i världens bästa liga. Kristiansen toppar just nu på 152 mål mot Hagmans 145.

– Jag tror nog att hon kniper den titeln.

I februari skrev Hagman, som är inne på sin andra säsong i Tvis Holstebro, på för Nykøbing Falster vilket innebär att paret blir klubbkompisar nästa säsong.

– Det var inte avgörande för mitt beslut att hon är där. Men det är klart att det är positivt. Men det ska bli lika roligt att spela med tvillingarna Westberg (Johanna och Emelie som Hagman spelade i flera år med hemma i Skuru) igen.

Sverige möter Mexiko, Polen och Ryssland fredag-söndag. De två bäst placerade lagen i gruppen går till OS.

FAKTA

Så spelas OS-kvalet

Fredag 18 mars:

15.30 Polen–Ryssland

18.00 Sverige–Mexiko (TV3)

Lördag 19 mars:

14.00 Polen–Sverige (TV3)

16.30 Ryssland–Mexiko

Söndag 20 mars:

16.00 Ryssland–Sverige (TV3)

18.30 Mexiko–Polen

Svenska tider

De två bäst placerade lagen i gruppen är klara för OS.